HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár oleje ve fritovací nádobě v baru v Lukavci za sebou zanechal škodu 80 tisíc korun

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly ve čtvrtek u požáru oleje ve fritovací nádobě v baru na ulici Antonína Sovy v Lukavci. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majetková škoda vzniklá požárem se předběžně vyšplhala na 80 tisíc korun. Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření.  

 
Požár byl na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášen v 11.49 hod a operační důstojník na místo události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice v Pacově společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Jetřichovce, Lukavce a Pacova.
 
Požár se hasičům podařilo velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. Majetková škoda vznikla jednak na fritovací nádobě, ale také na vybavení kuchyně. Předběžně byla odhadnuta na částku 80 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 2,5 milionu korun.
 
Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření. Nejpravděpodobněji za požár může buď technická závada nebo jej zapříčinila nedbalost. Objasnit přesnou příčinu požáru vyšetřovateli hasičů pomůže specialista v oboru elektro od Policie České republiky.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, DiS. - tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem