HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár odpadu v Račicích, dopravní nehoda u Starých Křečan, požár posedu u Podlešína, požáry trávy.

6.3. 5:47 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že za kulturním domem v Račicích hoří odpad ve velkém kontejneru.  

K požáru vyjela jednotka HZS St. Štětí. Jednalo se o požár odpadků, hasiči jej lokalizovali v 6:02 a zlikvidovali v 6:31.
Územní odbor Děčín
dopravní nehoda
5.3. 22:31 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že u Starých Křečan – Brtníků ve směru na Mikulášovice je auto převrácené na střechu. K dopravní nehodě vyjela jednotka HZS St. Šluknov. Auto leželo ve směru ze Starých Křečan na Brtníky. Hasiči provedli protipožární opatření, přetočili auto na kola a po naložení na odtahovou službu místo nehody uklidili.
Ústí nad Labem
požár posedu
5.3. 21:14 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří posed po pravé straně silnice od Pdlešína ve směru na Trmice. K požáru vyjely jednotky HZS St. Ústí nad Labem a SDH Stebno. Na místě bylo zjištěno, že hoří koberec na podlaze posedu. Hasiči požár zlikvidovali jedním vodním proudem C v 21:40.
Územní odbor Žatec
požár trávy a starých pražců
5.3. 15:50 Hasičské jednotky HZS St. Podbořany, SDH Vroutek, SDH Podbořany vyjely k požáru mezi domky pod kasárnami v Podbořanech – Hlubanech. Hořela suchá tráva na ploše 50x100m a staré pražce. Hasiči požár lokalizovali v 16:21 a zlikvidovali v 16:23.
Z důvodů plošného vypalování staré trávy, které je nebezpečné a nezákonné, vyjely v Ústeckém kraji hasičské jednotky, profesionální i dobrovolné, 5.3. mezi 12:25 a 17:31 k dalším 10 požárům trávy. A to na Mostecku – Obrnice. Na Teplicku – Prosetice, Bohosudov. Na Litoměřicku – Terezín, Chotiměř, Hrobce (Rohatce), Vrbice u Polep. Na Chomutovsku – Okounov (Kotvina). Na Děčínsku – Dolní Žleb. V Ústí nad Labem – Sklářská ulice.
 

vytisknout  e-mailem