HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár neobydleného domku v Hnojníku

Obešel se bez zranění. 

Šest jednotek hasičů zasahovalo ve středu 16.11.2011 večer v obci Hnojník (okres Frýdek-Místek) u požáru staršího a neobydleného přízemního rodinného domku se sedlovou střechou. Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda na objektu činí předběžně zhruba půl milionu korun.
pozarRDneobydlenyHnojnik (2).JPG
 
 
Informaci o požáru dlouhodobě neobývaného domku nedaleko železniční tratě, v němž byl uskladněn stavební materiál, zavolalo na tísňovou linku hasičů hned několik svědků, a to ve středu večer kolem tři čtvrtě na sedm. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Nošovicích a s ní i pět jednotek dobrovolných hasičů – Hnojník, Horní Tošanovice, Dolní Domaslavice, Dobratice a Třinec-Guty.
 
Již při příjezdu k požáru hořel celý domek o půdorysu 12 x 8 metrů celý plamenem (ve třetí fázi). Hasiči dostali oheň pod kontrolu během dvaceti minut, dohašování jim zabralo téměř dvě hodiny. Museli zřídit kyvadlovou dopravu vody cisternami k požáru.
 
Škoda na domku, způsobená ohněm, byla odhadnuta na 500 tisíc korun. Během zásahu se mu propadla střecha. Příčina vzniku požáru je v šetření.
pozarRDneobydlenyHnojnik (5).JPG

pozarRDneobydlenyHnojnik (6 FM).JPG

vytisknout  e-mailem