HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár nakladače ve skladu pilin v obci Planá nad Lužnicí – 24. duben 2012

Na ohlášený požár nakladače, který se nacházel ve skladu pilin v obci Planá nad Lužnicí byla dnes krátce po půl desáté vyslána se dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami jednotka profesionálních hasičů ze stanice Tábor a s dalšími cisternami osádky jednotek SDH obcí Planá nad Lužnicí a Tábor. 

Jednalo se o požár univerzálního nakladače UN 053.1, který sloužil k přihrnování pilin na dopravníkový pás do kotelny v samostatně stavebně odděleném prostoru. Jako první se na místo události dostavila profesionální jednotka ze stanice Tábor a následně dobrovolná jednotka obce Planá nad Lužnicí. V době příjezdu jednotek na místo události byla požárem zasažena celá kabina nakladače vč. motorové části, hydraulického zařízení a pneumatik. Požár se hasičům podařilo lokalizovat v 9:43 hod., kdy zásahem zamezili dalšímu šíření požáru na piliny nacházející se v bezprostřední blízkosti nakladače a objekt skladu s kotelnou. Jednotka SDH Tábor byla odvolána a požár likvidovali táborští profesionálové a dobrovolná jednotka z Plané nad Lužnicí. Úplná likvidace požáru pak byla ohlášena v 10:14 hod.
Vzniklá škoda na nakladači činí na 120 tis. Kč, zásahem bylo uchráněno 5 mil. Kč – hodnota technologického vybavení kotelny, objektu a zásoby pilin. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na nakladači. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
 
Lenka Křížová
tel: 950 230 365
Odkazy do noveho okna

Požár nakladače 1

Požár nakladače 1 

Detailní náhled

Požár nakladače 2

Požár nakladače 2 

Detailní náhled

Požár nakladače 3

Požár nakladače 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem