HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil výsadbu mladých stromků na dvou hektarech půdy

(16.4.2019) Krátce po půl páté odpolední vyjeli hasiči do obce Vidče na Vsetínsku k hlášenému požáru travního porostu. 

Po příjezdu na místo však velitel zásahu průzkumem zjistil, že požár zasáhl výsadbu mladých stromků a rychle se šíří dál. Proto si na místo povolal postupně další jednotky s cisternami. K místu požáu tak nakonec přijelo celkem osm jednotek, a to profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a Vsetín, dobrovolné jednotky z Malé Bystřice, Valašské Bystřice, Hutiska - Solance, Vidče, Zašové a jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm. K likvidaci požáru, který se díky větru rychle šířil použili hasiči celkem třináct proudů hasební vody. Zásah však velmi komplikoval těžko dostupný terén a k požáru nebylo možné přijet s těžkou technikou. 

Hodinu a půl hasiči s požárem bojovali. Když už měli požár pod kontrolou, vyhlásil velitel zásahu lokalizaci. Poté však ještě hasiči téměř hodinu prolévali vodou rozsáhlé požářiště. Krátce před půl osmou byl požár zlikvidován, velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru a předal místo zpět majiteli. Jednotky se začaly postupně vracet zpět na své stanice.

Příčinu vzniku požáru na místě šetřil vyšetřovatel hasičů. Ten jako příčinu vzniku požáru stanovil nedbalostní jednání při pálení. Škoda byla  předběžně vyčíslena na sto pět tisíc korun. 

Celá událost se naštěstí obešla bez zranění.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem