HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár motoru autobusu – únik nafty na dálnici u Petrovic, požár lodžie domu v Dubí, auto v rybníce v Žerotíně a další zásahy.

21.5. 15:12 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na dálnici D8 před sjezdem na Petrovice ve směru z Německa hoří autobus.  

Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ze stanice Petrovice, jednotku HZS ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolnou jednotku z Velkého Března.  Jednalo se o požár v motorové části, uvnitř byl autobus nezasažen. Hasiči požár lokalizovali v 15:27. V autobusu s holandskou značkou cestovalo 80 dětí a dva dospělí. Nikdo nebyl zraněn. Autobus pro odvoz cestujících zajišťuje Policie ČR prostřednictvím povolané odtahové firmy. Z nádrže autobusu uniklo asi 200 litrů nafty. Kterou hasiči a Správa a údržba silnic zlikvidovali.
Územní odbor Teplice
Požár lodžie domu
21.5. 10:22 Na linku tísňového volání byl oznámen požár střechy dvoupatrového domu v Bezručově ulici v Dubí. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Teplice a dobrovolné jednotky z Dubí – Mstišova a Proboštova. Celkem 4 cisternové automobilové stříkačky a jedna automobilová plošina. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že hoří lodžie vně domu. Hasiči vyvedli z domu jednoho člověka. Požár lokalizovali v 10:36 a zlikvidovali v 10:48.
Územní odbor Litoměřice
Dopravní nehoda kamionu
21.5. 9:59 Jednotka HZS ze stanice Lovosice a jednotka HZS ze stanice Litoměřice vyjely k dopravní nehodě kamionu na dálnici D8 před sjezdem na Lovosice ve směru na Teplice. Kamion ležel na boku v příkopu. Z nádrže mu vytékala nafta. Hasiči vyteklou naftu zasypali sorbentem a zbylou z nádrže pomocí navrtaného otvoru přečerpali do barelu. Přečerpáno bylo zhruba 650 litrů nafty. Na místo události se dostavili pracovníci Životního prostředí a byla povolána Správa a údržba silnic.
Ústí nad Labem
Dopravní nehoda kamionu
21.5. 5:56 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že ve směru na křižovatku Knínice u obce Libouchec leží kamion ve strouze. Krjaské operační a informační středisko vyslalo k nehodě jednotku HZS ze stanice Petrovice. Při nehodě nikdo nebyl zraněn. Hasiči odpojili baterii. Z kamionu nic neunikalo. Jednotka řídila dopravu na místě, dokud nepřijela hlídka Policie ČR. Té pak hasiči místo předali a vrátili se na základnu.
auto v rybníce1.jpgauto v rybníce1.jpg
auto v rybníce2.jpgauto v rybníce2.jpg
Územní odbor Žatec
Auto spadlé do rybníka
20.5. 18:08 Jednotka HZS ze stanice Louny a dobrovolná jednotka Panenský Týnec vyjely do Žerotína okres Louny, kde sjelo špatně zajištěné auto značky Audi do rybníka. Hasiči vytáhli auto z rybníka pomocí navijáku. Z auta do vody nic neuniklo, nikdo nebyl zraněn. Foto: Michal Hrdlička HZS ÚK.
Územní odbor Teplice
Požár sklepní kóje
20.5. 1:55 Na linku tísňového volání byl oznámen kouř ve sklepě panelového domu v Hrdlovské ulici v Oseku. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Teplice a dobrovolná jednotka z Oseka. Při příjezdu jednotek požár hasil obyvatel domu. Hasiči vynášeli věci ze sklepa a požár zlikvidovali v 2:27. Místo byl písemně předáno majiteli.
 

vytisknout  e-mailem