HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár lesního porostu u Lukova, pomoc zdravotnické záchranné službě s ženou, která utpěla otevřenou zlomeninu a další zásahy.

3.5. 7:36 Jednotka HZS ze stanice Úštěk vyjela do lesa u Úštěku – Lukova, odkud byl nahlášen požár lesního porostu.  

požár lesa Ostrá.jpgpožár lesa Ostrá.jpg
Požár lesa Ostrá1.jpgPožár lesa Ostrá1.jpg
Místo bylo pro hasičskou techniku obtížně přístupné. Hasiči po cestě museli prořezat překážející větve stromů a zpevňovali cestu kladením klacků pod kola. Jednalo se o pět doutnajících míst v lesní hrabance. Hasiči zasahovali jedním vodním proudem C. Požár byl lokalizován v 9:30 a zlikvidován v 9:57.
Územní odbor Chomutov
požár v opuštěném domě
Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že 500m před začátkem obce Otvice po levé straně směrem na Chomutov, za kamencovým jezerem se kouří ze střechy staré vily. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ze stanice Chomutov a dobrovolnou jednotku z Jirkova. Na místě bylo zjištěno, že v polorozbořené vilce někdo vypaloval kabely. Hasiči požár zlikvidovali v 18:11. Škoda nebyla stanovena.
Ústí nad Labem
pomoc se zraněným člověkem
2.5. 16:59 Jednotka HZS ze stanice Ústí nad Labem vyjela na žádost Zdravotnické záchranné služby do ulice V Kutišti v Ústí nad Labem, kde si paní ve sklepě zlomila nohu. Jednalo se o otevřenou zlomeninu. Hasiči zraněnou ženu, kterou ošetřovala zdravotnická záchranná služba zafixovali do vakuových nosítek a pomohli vynést ze sklepa do sanitky.
Územní odbor Litoměřice
Požár mladého lesního porostu
2.5. 16:13  V lese nedaleko Kalvárie u obce Ostré na Úštěcku došlo ve včerejších odpoledních hodinách k požáru porostu na rozloze 40 x 20 m. K požáru vyjely jednotky HZS ze stanice Úštěk a dobrovolná jednotka z Liběšic. Celkem tři cisternové automobilové stříkačky.  Zásah komplikoval jednotkám težce přístupný terén, ve kterém musely hledat průjezdnou cestu pro svou techniku. Oheň zasáhl mladý lesní porost v období rychlého růstu, ve věku kolem 10 let. Jednotky požár lokalizovaly v 17:13 a zlikvidovaly v 19:02. Škodu budou vyčíslovat zástupci společnosti Lesy České republiky, s.p. Foto: Michal Horner HZS ÚK
 

vytisknout  e-mailem