HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár lesa pod Sněžníkem na Děčínsku a další zásahy.

4.5. 7:29 Na linku tísňového volání volal muž z obce Jaluvčí, že vidí kouř vycházející z lesa pod Sněžníkem. 

 

les Sněžník1.jpgles Sněžník1.jpg
les Sněžník3.jpgles Sněžník3.jpg
les Sněžník4.jpgles Sněžník4.jpg
Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ze stanice Děčín a dobrovolné jednotky z obcí Horní Želb a Děčín – Staré Město. Celkem čtyři cisternové automobilové stříkačky. Hořelo převážně suché listí na ploše 50x50m v kopcovitém a špatně přistupném terénu lesa pod vrchem Sněžník. Hasiči natáhli dálkové vedení vody a zasahovali třemi vodními proudy. Vyšetřovatel příčin požáru na místě našel ohniště, které sice bylo zadupáno, ale zůstalo doutnat. Po nějaké době od něj chytl vedlejší pařez a listí. Hasiči požár lokalizovali v 8:28 a zlikvidovali v 9:14. Na místo byl povolán revírník ke stanovení výše škody.
Územní odbor Děčín
Prasklá vodvodní trubka v domě
4.5. 5:34 Na linku tísňového volání volal obyvatel bývalého drážního domku v Lužické ulici v České Kamenici, že má plný sklep vody. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Česká Kamenice. Hasiči nalezli prasklý přívod vody. Vodu v domku uzavřeli. Pětasedmdesátiletý majitel domku se nervově zhroutil. Na místo vyjel člen posttraumatického týmu HZS Ústeckého kraje, aby mu poskytl psychologickou pomoc.
Ústí nad Labem
Převrácené osobní auto v Přístavní ulici
4.5. 4:11 Jednotka HZS ze stanice Ústí nad Labem vyjela k dopravní nehodě osobního auta v Přístavní ulici v Ústí nad Labem – Krásném Březně. Auto bylo převrácené na střechu. Hasiči odpojili akumulátor a vyteklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a odstranili. Po vyšetření nehody Policií ČR jednotka převrátila auto na kola a odtáhla je ke krajnici.
trouba Penny.JPGtrouba Penny.JPG
Územní odbor Litoměřice
Požár pece na pečení baget v prodejně Penny Market
3.4. 15:36 Elektronická požární signalizace oznámila na pult centrální ochrany oblsluhovaný příslušníky Krajského operačního a informačního střediska požár v prodejně Penny Market na Husově náměstí ve Štětí. K požáru byla vyslána jednotka HZS ze stanice Štětí. Na místě bylo zjištěno, že došlo k zahoření uvnitř pečící trouby na pečivo. V jejím vnitřním prostoru zapadl jeden kusu pečiva, který se opětovným ohřevem pečící trouby spálil. Požár se obešel beze škody na majetku. Foto: Michal Horner HZS ÚK
 

vytisknout  e-mailem