HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kotelny Lysečinské boudy na Trutnovsku

Hasiči včasným zásahem zabránili větším škodám na zdraví a majetku 

   Ve čtvrtek 21.11. kolem půl desáté hodiny dopolední byl na operační středisko hasičů Královéhradeckého kraje nahlášen požár v objektu Lysečinské boudy na Trutnovsku. Bouda, která je významným objektem východních Krkonoš,  je přitom v současné době uzavřena kvůli probíhajícím opravám.
   Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Pece pod Sněžkou a Horního Maršova. Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o již rozvinutý požár v prostorách kotelny, která se nachází v těsné blízkosti hlavního objektu boudy.
   Před příjezdem hasičů se pokoušeli požár za pomoci hasicích přístrojů neúspěšně uhasit zaměstnanci objektu, dva z nich se nadýchali zplodin hoření a po ošetření zdravotnickou záchrannou službou byli převezeni do nemocnice v Trutnově.  
   Hasičům se brzy podařilo zastavit šíření požáru z kotelny do hlavního objektu a v prostoru kotelny požár zlikvidovali. Budovu následně odvětrali a předali zástupci majitele. Příčina vzniku požáru je v šetření, jako pravděpodobné se jeví nesprávné nakládání s nevychladlým popelem. Předběžný odhad škody dosahuje výše 600 000,- Kč (vybavení kotelny, elektroinstalační a vodovodní rozvody, poškození maleb a omítek hlavní budovy kouřem), uchráněné hodnoty představují 16 000 000,- Kč.

Text: mjr. PhDr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

 

Odkazy do noveho okna

Lysečinská bouda4

Lysečinská bouda4 

Detailní náhled

Lysečinská bouda3

Lysečinská bouda3 

Detailní náhled

Lysečinská bouda2

Lysečinská bouda2 

Detailní náhled

Lysečinská bouda1

Lysečinská bouda1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem