HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kočárku na chodbě panelového domu v Plzni se škodami za půl milionu korun

Okolnosti vzniku požáru šetří policie.  

2Fotogalerie zde.
Ve středu 2. ledna 2013 v 20:02 hodin vyjeli plzeňští hasiči ze stanic Košutka a Střed k požáru kočárku v 1. nadzemním podlaží do ulice Bzenecká. Patnáctitisícová škoda na kočárku pro dvojčata je v porovnání s následnými škodami zanedbatelná. Došlo k poškození rozvodů kabelové televize a internetu, schodiště i byty znehodnotilo silné zakouření. Celkově se škody předběžně odhadují na 500 tisíc korun.
 
Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakem. Po odvětrání schodiště pomocí 2 přetlakových ventilací pokračovali v odvětrávání jednotlivých bytů. V průběhu zásahu hasiči evakuovali 10 osob, všechny vyvázly bez poranění.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Plzeň-Košutka
HZS Plzeň-Střed    
 
....................................................................................................................................................
 
1Fotogalerie zde.
Hasiči z Košutky zhruba 40 minut po návratu na základnu, tj. v 21:49, vyjeli k požáru do ulice Lochotínská. Osoba bez domova usnula se zapálenou cigaretou v prostoru vybydlených garáží a od nedopalku došlo k požáru nahromaděných předmětů. Příslušníci PČR z objektu muže v bezvědomí vytáhli a uložili do stabilizované polohy. Hasiči požár zlikvidovali pomocí 2 vysokotlaků, zabránili rozšíření požáru do dalších prostor. Muž se z bezvědomí probral, jeho stav nebyl způsoben požárem ani zplodinami hoření. ZZS muže ošetřila. Ke škodě nedošlo.

vytisknout  e-mailem