HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár keramické pece ve skautské klubovně v Olomouci

U požáru keramické pece ve skautské klubovně v Olomouci zasahovali v neděli večer hasiči. 

V neděli 26. srpna 2012 byl v 19:16 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár ve skautské klubovně v Olomouci na ulici Holická naproti Baumaxu. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Chválkovic a Černovíra.

Hasiči po příjezdu zjistili, že v keramické dílně ve druhém nadzemním podlaží domu došlo k zahoření dřevěné podlahy a linolea. Ráno v keramickém kroužku skauti dali do pece výrobky na vypálení. Pec je nastavená na 1000 °C, je vyhřátá za 5 - 6 hodin a potom se automaticky vypne a pomalu chládne. Skauti vždy pro jistotu ještě chodí pec kontrolovat a vypínat ze zásuvky. Když šel vedoucí kolem 19. hodiny pec zkontrolovat, cítil už na chodbě kouř a po otevření dveří do dílny, se na něj vyvalil dým. Na zemi před pecí uviděl žhavé uhlíky, které zapálily podlahu. Společně s kolegou začal oheň hasit ručním hasicím přístrojem, to ale nepomáhalo, a proto natáhli hadici z hydrantu a až do příjezdu první jednotky hasičů oheň hasili vodou.

Hasiči oheň zlikvidovali, v průběhu likvidačních prací rozebrali dřevěnou podlahu, která se nacházela pod keramickou pecí, dohasili ohniska a odvětrali zakouřené prostory.

Požár zničil dřevěnou podlahu pod pecí o rozměrech 3 x 3 metry, pec pravděpodobně požárem nebyla poškozena. Výše škody byla předběžně stanovena na 20 tisíc korun, příčinou vzniku ohně bylo sálavé teplo z pece v její spodní části.

Autor:

por.Bc.Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

P_olomouc_26-8-2012

P_olomouc_26-8-2012 

Detailní náhled

P_olomouc_26-8-2012

P_olomouc_26-8-2012 

Detailní náhled

P_olomouc_26-8-2012

P_olomouc_26-8-2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem