HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kamionu v Lochkovském tunelu zaměstnal hasiče na několik hodin

V úterý, dne 9.2.2021, byl na operační středisko HZS hl. m. Prahy ohlášen počínající požár kamionu v Lochkovském tunelu ve směru z D1 na D5. Na místo bylo vysláno nejprve 6 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů společně s chemickou službou z Petřin na výměnu tlakových lahví v dýchacích přístrojích.



Po příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o požár kabiny kamionu. Byly nasazeny celkem 3 vodní proudy C v dýchací technice. Na místě hasiči spolupracovali s Policií ČR a preventivně byla na místo zavolána i ZZS HMP, ale naštěstí se událost obešla bez zranění.
Požár se rozšířil i do izolace návěsu. Na ten bylo použito zařízení CCS Cobra určené k prořezávání různých materiálů a hašení. Zasažená izolace a vyhledávání ohnisek zaměstnalo hasiče na několik dalších hodin, během kterých se na místě  vystřídalo dalších 6 stanic. Bylo potřeba rozebrat konstrukci a vyložit potraviny, které kamion převážel.

Krátce před 3.hodinou ranní byl zprovozněn provoz v tunelové troubě ve směru na D1. V 5:28 hod byl požár lokalizován, kamion byl specializovanou firmou vytažen z tunelu a začaly likvidační práce, které budou na místě trvat pravděpodobně do dopoledních hodin. Předběžná škoda byla vyčíslena na 2,5 milionu korun a příčina požáru je momentálně v šetření.

FOTOGALERIE


 

vytisknout  e-mailem