HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár hospody v Osvětimanech. Aktualizace 30.3.2022

(29. 3. 2022) Dnes v noci zasahovalo o požáru hospody v Osvětimanech v okresu Uherské Hradiště sedm jednotek hasičů. 

Hlášení o požáru jsme přijali v 02:31 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje požární stanice Uherské Hradiště a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Osvětimany, Buchlovice a Boršice. V rámci mezikrajské výpomoci u požáru zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje a jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí Syrovín a Žeravice.

V době našeho příjezdu k požáru hořela celá střecha objektu. Na místo se dostavil správce budovy. Hasební práce jsme prováděli v dýchacích přístrojích s několika proudy vody. Odběrní místo vody k hašení bylo zřízeno u hasičské zbrojnice a ve středu obce Osvětimany. Na místo požáru se dostavil řídící důstojník Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje územní odbor Uherské Hradiště.

Lokalizace požáru byla nahlášena v 03:31 hodin. Po lokalizaci jsme prováděli měření teploty konstrukcí, rozebírali konstrukce a dohašovali skrytá ohniska hoření.

Příčina požáru a výše škody budou určeny během šetření v dopoledních hodinách.

Aktualizace 29. 3. 2022 v 8:10 hodin

Požár způsobil škodu v předběžné výši 15 milionů korun.

Aktualizace 30. 3. 2022 ve 13:00 hodin

Požárem byla zničena střecha budovy, podkroví a vnitřní vybavení objektu. Škoda byla změněna a předběžně vyčíslena na 20 milionů korun. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření. Na požářišti byl v úterý 29.3. 2022 expert z Odboru kriminalistické techniky a expertiz Frýdek - Místek (OKTE), který si odebral vzorky a ty budou následně vyhodnoceny v laboratoři. Výsledky tedy očekáváme v průběhu několika týdnů. 

3.jpegPožárem poškozený objekt v Osvětimanech

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem