HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár haly v pražské Písnici likvidovala stovka hasičů

V úterý 4. prosince 2018 v 12:20 hodin zasahovala stovka hasičů u požáru skladovací haly s textilem v pražské Písnici, v ulici Pramenná. Na místě se postupně vystřídalo devět profesionálních a třináct dobrovolných jednotek. Hořely oděvy a obuv v hale na ploše 50 x 100 metrů.

Plameny zachvátily celý prostor haly a dál se šířily na vedlejší objekty. Hasiči se tak soustředili na zastavení šíření plamenů. Po asi dvou hodinách se jim šíření požáru podařilo eliminovat a následovalo dohašování vnitřní části haly. Celkem bylo nasazeno 15 C proudů včetně výškové techniky. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky. Uvnitř haly se nikdo nenacházel, došlo pouze k lehkému zranění zasahujícího hasiče, který se po ošetření vrátil zpět na místo požáru.

HZSP_02.jpg

Chemická jednotka měřila koncentrace škodlivin, které během celého zásahu nebyly zvýšené. Velitel zásahu na místo povolal Český červený kříž a Kontejner nouzového přežití kvůli občerstvení a zázemí pro hasiče. Po 16. hodině byl nasazen nakladač na rozhrabávání ohořelých zbytků uskladněného materiálu. Hasiči postupně dohašovali skrytá ohniska.

Kolem 22. hodiny byla ohlášena lokalizace, část jednotek se vrátila zpět na základny. Místo požáru krátce navštívil primátor Prahy Zdeněk Hřib. Následující dva dny proběhlo došetření požáru společně s kriminalisty Policie ČR a techniky TÚPO. 

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem