HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár garáže se zaparkovaným vozem se nepotvrdil

Čtyři jednotky hasičů vyjely dnes po třetí hodině odpolední k hlášenému požáru v Holešově. 

Operační středisko HZS Zlínského kraje vyhlásilo přesně v 15:00 hodin poplach jednotkám profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem, a zároveň jednotkám dobrovolných hasičů obcí Holešov a Prusinovice. Na místo hlášeného požáru garáže s automobilem tak postupně dorazily čtyři cisternové vozy.
 
Jako první na místě zasahovala jednotka profesionálů z Holešova. Požár garáže, ve které měl být zaparkovaný také osobní automobil, se naštěstí nepotvrdil. Jak velitel upřesnil, jednalo se o požár dílny, která byla v době příjezdu v plamenech, a kde došlo také k rozšíření na střešní konstrukci. Hasiči nasadili celkem tři útočné proudy a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu asi po dvaceti minutách zásahu. Kvůli velké spotřebě vody bylo vytvořeno dopravní vedení od asi 100 metrů vzdáleného hydrantu. Hasiči se zaměřili také na ochranu vedlejší budovy, na kterou by se mohl požár rozšířit.
 
Vzhledem k silnému zakouření bylo nutné odvětrat prostory pomocí přetlakové ventilace. K nalezení skrytých ohnisek byla využita také termokamera a pro jejich dohašení bylo nezbytné částečně rozebrat podhledovou konstrukci a odstranit izolaci.
 
V 16:48 hodin velitel zásahu oznámil celkovou likvidaci požáru. Po předání místa majiteli se jednotky vrátily zpět na své základny.
 
Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní pracuje na objasnění příčiny vzniku této události.
 

Autor:              kpt. Ing. Pavel Řezníček         HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem