HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár chaty v Úštěku, požár dřeva v Křesíně, požár auta v Řehlovicích, dopravní nehoda u Bělušic a další zásahy.

26.3. 10:38 Jednotky HZS ST. Úštěk, SDH Lovečkovice a SDH LIběšice vyjely k požáru chaty na Habřiňské Stráni v Úštěku – Habřině.  

požár chaty Habřina1.jpgpožár chaty Habřina1.jpg
požár chaty Habřina 2.jpgpožár chaty Habřina 2.jpg
Chata byla požárem silně zasažena celá. Hasiči ochlazovali i vedle stojící objekt. Požár lokalizovali v 11:01. Rozebírali konstrukci a prováděli dohašování. Požár zlikvidovali v 12:47. Příčina a škoda se vyšetřují.
Územní odbor Litoměřice
požár kůlny
26.3. 0:52 Hasičské jednotky HZS St. Roudnice, SDH Koštice, SDH Klapý vyjely k požáru do obce Křesín. Hořel přístřešek se dřevem na zátop. Hasiči požár lokalizovali v 0:20 a zlikvidovali v 1:07. Škoda nebyla stanovena.
Územní odbor Litoměřice
požár dřevníku
25.3. 23:29 Hasičské jednotky HZS St. Štětí a SDH Štětí vyjely k požáru dřevěného přístřešku ve Štětí. Jednalo se o požár boudy na dřevo. Hasiči požár lokalizovali v 0:04 a zlikvidovali v 0:32. Škoda nebyla stanovena.
požár auta Řehlovice 1.jpgpožár auta Řehlovice 1.jpg
požár auta Řehlovice.jpgpožár auta Řehlovice.jpg
Ústí nad Labem
požár auta
25.3. 21:49 Hasičské jednotky HZS St. Ústí nad Labem a SDH Řehlovice vyjely k požáru osobního auta u pomníku Přemysla Oráče v Řehlovicích. Nikdo nebyl zraněn. Auto bylo zasaženo požárem celé. Hasiči požár lokalizovali v 22:03 a zlikvidovali v 22:34. Příčina: technická závada.
Územní odbor Most
dopravní nehoda
25.3. 15:06 Jednotka HZS St. Most vyjela k dopravní nehodě u obce Bělušice. Jednalo se o dopravní nehodu jednoho osobního auta. Hasiči museli pomocí hydraulického nářadí vyprostit z auta zaklíněného zraněného člověka. Zraněný byl transportován do nemocnice vrtulníkem Letecké záchranné služby. 
Územní odbor Teplice
požár garáže
24.3. 21:38 Jednotka HZS St. Bílina vyjela k požáru v Teplické ulici v Bílině. Hořela garáž, uvnitř byly pneumatiky. Hasiči požár lokalizovali ve 21:46 a zlikvidovali ve 22:44.
Ústí nad Labem
požár vraků
24.3. 19:05 Jednotky HZS St. Ústí nad Labem, SDH Velké Březno a HZSP SŽDC vyjely k požáru v Železničářské ulici v Ústí nad Labem – Střekově. Hořely tři automobilové vraky. Hasiči požár lokalizovali v 9:15 a zlikvidovali v 9:34.  
Územní odbor Děčín
člověk přejetý vlakem
24.3. 11:27 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Krásné Lípě vběhl člověk pod vlak. Na místo vyjely jednotky HZSP SŽDC, HZS St. Varnsdorf a SDH Krásná Lípa. Provoz na nádraží v Krásné Lípě byl zasataven. Místo události převzala Drážní inspekce a železniční jednotka.
požár střechy domu Teplice.jpgpožár střechy domu Teplice.jpg
Územní odbor Teplice
požár střechy domu
24.3. 0:05 Hasičské jednotky HZS St. Teplice, SDH Dubí - Mstišov, SDH Proboštov, SDH Krupka, SDH Teplice – Sobědruhy, SDH Zabrušany vyjely k požáru střechy prázdného domu v ulici Na Hrázi v Teplicích. Hasiči v dýchací technice nasadili dva vodní proudy vnitřkem budovy a jeden proud z automobilní plošiny. Požárem byl ohrožen i sousední dům, lidé z něj byli evakuováni. Hasiči hrozbu rozšíření požáru odvrátili. V 1:48 se lidé ze sousedního domu mohli vrátit do svých bytů. Hasiči rozebírali konstrukci střechy zasaženého domu. Požár lokalizovali v 0:57 a zlikvidovali v 3:44.
V 8:14 došlo k opětovnému zahoření v konstrukci střechy domu. Hasiči rozebrali zbytek střechy a strop. Požár zlikvidovali v 10:17. Škoda byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc Kč.
Požáry trávy
Hasičské jednotky, profesionální i dobrovolné vyjely o víkendu 24. – 25.3. v Ústeckém kraji k 50 požárům travních porostů. V okresu Litoměřice to bylo 13 nahlášených požárů, v okresu Teplice 10, v okresu Chomutov 9, Louny 5, Děčín 4, Most 4 a Ústí nad Labem 4.
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno. Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč. Hrozí nebezpečí přenesení požáru na jiný objekt nebo plochu podobnou té spalované a to po povrchu suché vegetace, zanesením ohně větrem nebo i proudy horkých spalin s jiskrami a přenesením ohně v podloží. Poslední nebezpečí je aktuální zvláště v lesích nebo na plochách, kde je silnější vrstva lesní hrabanky nebo nedostatečně mineralizovaných zbytků organických látek z dřívější vegetace. Takový oheň může „doputovat“ na vzdálenost desítek metrů a objevit se i po několika dnech. Bohužel může nastat i udušení lidí v kouři a uhoření při nezvládnutém, původně jen malém kousku vypalované plochy.
 

vytisknout  e-mailem