HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár chatky v kempu Pohoda

V Pohodě shořela opuštěná chatka. Požár napáchal škody za 300 tisíc.  

3Fotogalerie zde.
Ve středu 22. srpna 2012 v 21:44 hodin byli hasiči informováni o požáru chatky v kempu Pohoda v Butově u Stříbra. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Stříbra s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Stříbra a jednotky dobrovolných hasičů z Kladrub a Pernarce. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v chatové kolonii došlo k rozsáhlému požáru podsklepené dřevěné chatky.
 
Požár zasáhl prakticky celý objekt. Ten se vlivem plamenů částečně zřítil. Hasiči rozvinuli jeden vysokotlaký a dva C proudy. Požár lokalizovali asi po čtvrt hodině zásahu a celková likvidace byla ohlášena čtyřicet minut po půlnoci. Část konstrukcí chaty museli hasiči strhnout. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do okolí a na další blízké chaty.
 
Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Tachova bylo místo požáru ohledáno. Chatka byla delší dobu neobývaná. Příčinou vzniku požáru se vyšetřuje, není vyloučena nedbalost či úmysl neznámé osoby, která chatku bez vědomí majitele obývala. Způsobená škoda byla odhadnuta do 300 tisíc korun.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Stříbro
JSDH Kladruby
JSDH Pernarec
JSDH Stříbro

vytisknout  e-mailem