HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár chatky v Hrubé Vodě na Olomoucku.

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v pozdních nočních hodinách u požáru chatky v půdním prostoru v Hrubé Vodě na Olomoucku. Informaci o požáru převzala linka tísňové pomoci krátce před jedenáctou hodinou večerní v pátek 2.9.2016. Operační středisko k místu ihned vyslalo z centrální požární stanice v Olomouci posádky dvou cisternových vozidel a z řad dobrovolných hasičů posily Velká Bystřice, Hlubočky a Doloplazy. 

K prvotnímu hoření došlo v okolí kouřovodu v mezistropním prostoru, poté k prohoření desek a trámů v mezistropním prostoru.Uživatel prováděl hašení chatky vodou ze sudů, čímž zabránil k rozšíření požáru na celou chatku. 

Hasiči po svém příjezdu zahájili lokalizaci zahoření u komínového tělesa a následně v půdním prostoru. Jednalo se o zateplenou část, která vyžadovala postupné rozebrání konstrukce a dohledání menších ohnisek. Krátce po půlnoci se hasičům podařilo požár celkově likvidovat a všechny jednotky se mohly vrátit zpět na své základny. Požár se obešel bez zranění osob. Vzniklá škoda je prozatím vyčíslena v částce 30tis. korun. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření, vyšetřovatel hasičů pracuje z více variantami možného vzniku zahoření v místech kouřovodu.

Zdeněk Hošák HZS Olomouckého kraje

 

Odkazy do noveho okna

pozar chatky Hruba Voda

pozar chatky Hruba Voda 

Detailní náhled

pozar chatky Hruba Voda

pozar chatky Hruba Voda 

Detailní náhled

pozar chatky Hruba Voda

pozar chatky Hruba Voda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem