HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu ve Valašském Meziříčí

(25.10.2021) Muž skončil v péči záchranářů. 

V pondělí dopoledne vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí a dobrovolné jednotky z obcí Zašová, Poličná a Jablůnky do ulice Luční ve Valašském Meziříčí k hlášenému požáru bytu.

Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že požárem byl zasažen byt ve třetím patře a ohnisko se nachází v prostoru kuchyně. V době vzniku požáru se uvnitř nacházel uživatel bytu, kterého hasiči vyvedli ven do bezpečí a předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Hasiči natáhli proud hasební vody z hydrantu, který se nacházel na chodbě v blízkosti poškozeného bytu a během krátké chvíle požár uhasili. Byt byl velmi silně zakouřený. K odvětrání byla použita přetlaková ventilace. Na závěr hasiči provedli kontrolu termokamerou a taktéž zkontrolovali okolní byty. Vše bylo v pořádku, proto byt předali jeho majitelce a vrátili se zpět na své stanice.

Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun. Rychlým zásahem hasičů byla uchráněna hodnota ve výši jednoho milionu korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

3.JPGZásah hasičů při požáru bytu ve Valašském Meziříčí 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem