HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár bytu v obci Střížovice. Hasiči evakuovali šest osob. Aktualizace

(23. 9. 2021) Ve večerních hodinách došlo k požáru bytu v zemědělském a průmyslovém areálu v obci Střížovice v okresu Kroměříž. 

V 20:15 hodin jsme přijali hlášení o požáru v průmyslovém objektu. Oznamovatel nám sdělil, že došlo buď k výbuchu plynu nebo nějaké nádrže. Bližší informace však neuvedl. Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotkám profesionálních hasičů z požárních stanic Kroměříž i Otrokovice a jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Kvasice. Na místo požáru jsme vyjeli celkem se třemi automobilovými cisternami a s jedním technickým chemickým automobilem.

Průzkumem v dýchacích přístrojích bylo zjištěno, že hoří v části dvoupodlažního objektu, kde jsou byty. V objektu jsme provedli vypnutí elektřiny a zastavili přívod vody. Ještě před zahájením hasebních prací bylo z dalších bytů evakuováno šest osob. K uhašení požáru byly nasazeny dva vysokotlaké proudy vody. V bytě, kde došlo k požáru, byl nalezen pes. Byly provedeny neúspěšné pokusy k jeho oživení. Vnitřní prostory byly odvětrávány přetlakovým ventilátorem. S termokamerou byly měřeny teploty stavebních konstrukcí. Požár se nerozšířil do ostatních bytů. Došlo pouze k jejich zakouření.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Podařilo se obnovit dodávku vody a elektřiny do sousedních bytů.

K zranění osob nedošlo.

Hasební práce byly ukončeny v 21:39 hodin.

Aktualizace 22:52 hodin

Šetření příčiny vzniku požáru bude pokračovat v pátek 24. 9. 2021 v dopoledních hodinách.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem