HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár budovy v Rumburku, požár slámy v Libkovicích pod Řípem, požár kontejnerů v Litoměřicích.

Díky včasnému zásahu hasičů požár slámy v zemědělském areálu v Libkovicích pod Řípem stroje nepoškodil.  

Územní odbor Děčín
Požár budovy
27.6. 23:52 Jednotky HZS ÚK ze stanice Varnsdorf a Šluknov a dobrovolné jednotky z Rumburku a Jiříkova vyjely k požáru v budově firmy JVB Engineering s.r.o. v Komenského ulici v Rumburku. V budově nikdo nebyl, kanceláře a další prostory byly zakouřeny. Hasiči je odvětrávali pomocí přetlakové ventilace a hledali ohnisko požáru pomocí termokamery. Hořel skartovací stroj, od něj koš s elektroodpadem a skříň. Kouř zamořil celou budovu. Požár byl lokalizován v 0:15 a zlikvidován v 1:25.  Škoda byla předběžně odhadnuta na více než jeden milión Kč.
požár slámy 5.jpgpožár slámy 5.jpg
Územní odbor Litoměřice
Požár slámy
27.6. 14:26 Jednotka HZS ÚK ze stanice Roudnice nad Labem a dobrovolné jednotky z Libkovic pod Řípem a Horních Beřkovic vyjely k požáru slámy v zemědělském areálu M+P s.r.o. v Libkovicích pod Řípem. Hořela balíková sláma v pracovních strojích, které ji zpracovávají na slámový granulát, který je využit jako palivo ve velkých elektrárnách. Požárem byly zasaženy dva rozdružovače slámy, které však nebyly díky rychlému zásahu jednotek vážněji poškozeny. Příčinou požáru byla mechanická jiskra, kterou způsobil zřejmě kámen či jiný pevný předmět, který se dostal do ozubeného kola. Hasiči požár lokalizovali v 15:16 a zlikvidovali v 16:06. Díky včasnému a kvalitnímu zásahu nevznikla škoda a byl uchráněn majetek v hodnotě zhruba 5 milónů Kč.
Foto: Michal Horner HZS ÚK
Územní odbor Litoměřice
Požár kontejnerů
Od půlnoci 28.06. zasahovala jednotka HZS ÚK ze stanice Litoměřice na třech místech u zapálených plastových kontejnerů. Vše začalo v čase 0:42 ohlášením požáru kontejneru v ulici Heydukova, v 4:38 hodin pak v ulici Žižkova a poslední požár byl nahlášen v 6:00 v ulici Baarova. Bilance za uplynulou noc činí celkem tři zcela zničené kontejnery a dva lehce poškozené. V Litoměřicích se tak opakovala nedávná série požárů kontejnerů z 23.05. Tehdy byla mimo jiné poškozena i budova Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb ve Vavřinecké ulici.
Odkazy do noveho okna

požár slámy 1

požár slámy 1 

Detailní náhled

požár slámy 2

požár slámy 2 

Detailní náhled

požár slámy 3

požár slámy 3 

Detailní náhled

požár slámy 4

požár slámy 4 

Detailní náhled

požár slámy 5

požár slámy 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem