HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár balkonu v Mostě, požáry trávy, lesa u Bílky, velkoobjemového kontejneru v Roudnici nad Labem a další zásahy.

28.3. 10:20 Na linku tísňového volání byl oznámen kouř unikající z bytu v ulici U Věžových domů v Mostě.  

balkon požár most.jpgbalkon požár most.jpg
balkon požár Most1.jpgbalkon požár Most1.jpg
K požáru vyjela jednotka HZS St. Most s automobilním žebříkem a dvěma cisternovými oautomobilovými stříkačkami. Hořel balkon, žárem prasklo okno do kuchyně. Hasiči ustavili výškovou techniku a likvidovai požár balkonu z venku i zevnitř domu. Hasiči v bytě našli psa a kočku, které předali majitelce. Požár byl lokalizován v 10:35 a zlikvidován v 11:15. Prostory byly odvětrány přetlakovou ventilací.
Územní odbor Chomutov
požár popelnice
27.3. 23:50 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v Kundratické ulici v Chomutově hoří plastová popelnice v blízkosti zparkovaného auta. K požáru vyjela jednotka HZS St. Chomutov. Požár poškodil zaparkovaný automobil. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem v 0:08.
Územní odbor Most
požár trávy
27.3. 20:16 Jednotky HZS St. Most a HZSP Litvínovská uhelná vyjely k požáru travního porostu na vrchu Šibeník v Mostě. Jednalo se o tři ohniska, oheň šlehal do korun nižšších stromů. Hasiči za pomoci Městské policie požár zlikvidovali v 20:49.
Územní odbor Teplice
požár lesa
27.3. 19:19 Jednotky HZS St. Teplice, SDH Chotiměř, SDH Bystřany – Úpořiny a SDH Žalany vyjely k požáru lesního porostu u obce Bořislav – Bílka okres Teplice. Požár postupoval do stráně. Hasiči prováděli dálkovou dopravu vody. Hořelo na ploše 200x100m. Hasiči požár lokalizovali ve 21:42 a zlikvidovali v 22: 09.
Ústí nad Labem
požár trávy
27.3. 18:28 Jednotky HZS St. Petrovice a SDH Petrovice vyjely k požáru travního porostu u Krásného Lesa. Hořelo na ploše 200x200m Hasiči nasadili vysokotlaký vodní proud. Požár lokalizovali v 18:59 a zlikvidovali v 19:14.
Požáry trávy
Od včerejších 14:00 do 21:41 vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 19 požárům travních a dalších porostů.
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno. Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč. Hrozí nebezpečí přenesení požáru na jiný objekt nebo plochu podobnou té spalované a to po povrchu suché vegetace, zanesením ohně větrem nebo i proudy horkých spalin s jiskrami a přenesením ohně v podloží. Poslední nebezpečí je aktuální zvláště v lesích nebo na plochách, kde je silnější vrstva lesní hrabanky nebo nedostatečně mineralizovaných zbytků organických látek z dřívější vegetace. Takový oheň může „doputovat“ na vzdálenost desítek metrů a objevit se i po několika dnech. Bohužel může nastat i udušení lidí v kouři a uhoření při nezvládnutém, původně jen malém kousku vypalované plochy.
kontejner.jpgkontejner.jpg
Územní odbor Litoměřice
požár velkoobjemového kontejneru
27.3. 15:31 Jednotky HZS St. Roudnice nad Labem a SDH Roudnice nad Labem  vyjely k požáru velkoobjemového kontejneru umístěného u výrobní haly firmy Johnson Controls automobilové součástky k.s. v Roudnici nad Labem. V kontejneru o rozměrech 6 x 2 m byl skladován odpadní materiál - kusy látek, které firma zpracovává. Kontejner stál na volně přístupném prostranství u nákladové rampy. Hasiči požár lokalizovali v 15:56. Na místě zůstala dobrovolná jednotka, která materiál rozhrabávala pomocí nakladače a dohašovala.  Likvidace: 19:01
 

vytisknout  e-mailem