HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár balíků umělé trávy v Mostě, dopravní nehoda u Bohušovic nad Ohří, požár pračky v Kadani, požáry trávy další zásahy.

20.3. 15:42 Hasičské jednotky HZS St. Most, SDH Most – Rudolice vyjely k požáru balíků umělé trávy v ulici Zdeňka Fibicha v Mostě. 

 Hořelo celkem 12 balíků. Hasiči požár lokalizovali v 16:00.
Územní odbor Teplice
dopravní nehoda
20.3. 15:23 Hasičská jednotka HZS St. Duchcov vyjela k dopravní nehodě v Tyršově ulici v Oseku. Jednalo se o nehodu dvou osobních aut a motorky. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Vzala jej do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči odpojili akumulátor a asanovali vozovku.

požár chatka Trmice.jpgpožár chatka Trmice.jpg
Ústí nad Labem
požár chatky
20.3. 13:56 Hasičské jednotky HZS St. Ústí nad Labem, HZSP SŽDC a HZSP Teplárna Trmice a.s. vyjely k požáru zahradní chatky Žižkově ulici v Ústí nad Labem – Trmicích. Jednalo se o prázdnou chatku, obývanou bezdomovci. Požár ji zasáhl celou. Hasiči požár lokalizovali v 15:08 a zlikvidovali  v 15:35. Příčina: Manipulace s otevřeným ohněm.
Územní odbor Litoměřice
dopravní nehoda
20.3. 13:29 Jednotka HZS St. Litoměřice vyjela k dopravní nehodě u obce Bohušovice nad Ohří. Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních aut. Při příjezdu jednotky na místo události uvnitř aut už nikdo nebyl. Z havarovaných vozů vytékal olej, hasiči jej pomocí sorbentu odstranili z vozovky. Zbytek oleje odstranili po naložení na odtahovou službu. Vozovka byla zprůjezdněna ve 14:18.
Územní odbor Chomutov
požár pračky
20.3. 12:42 Na linku tísňového volání byl oznámen požár pračky v rodinném domku v Třešňové ulici v Kadani. K požáru vyjely jednotky HZS St. Klášterec nad Ohří a SDH Kadaň. Majitel pračku odpojil a uhasil vodou ještě před příjezdem jednotek. Hasiči zkontrolovali místo požáru a odvětrali zakouřený dům. Likvidace požáru: 12:49.
Územní odbor Žatec
požár trávy
20.3. 10:45 Hasičské jednotky HZS St. Louny a SDH Koštice vyjely k požáru trávy u obce Koštice. Hořelo na ploše 100x150m. Hasiči požár lokalizovali v 11:07 a zlikvidovali v 11:26.
Územní odbor Most
požár trávy
20.3. 9:27 Hasičské jednotky HZS St. Most a SDH Rudolice vyjely k požáru trávy v Školní ulici v Rudolicích. Hořela tráva na ploše 15x6m. Hasiči požár zlikvidovali v 9:39.
Mezi 9:27 až 16:12 vyjely jednotky profesionální i dobrovolné v ústeckém kraji celkem k 18 požárům trávy.
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno. Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč. Hrozí nebezpečí přenesení požáru na jiný objekt nebo plochu podobnou té spalované a to po povrchu suché vegetace, zanesením ohně větrem nebo i proudy horkých spalin s jiskrami a přenesením ohně v podloží. Poslední nebezpečí je aktuální zvláště v lesích nebo na plochách, kde je silnější vrstva lesní hrabanky nebo nedostatečně mineralizovaných zbytků organických látek z dřívější vegetace. Takový oheň může „doputovat“ na vzdálenost desítek metrů a objevit se i po několika dnech. Bohužel může nastat i udušení lidí v kouři a uhoření při nezvládnutém, původně jen malém kousku vypalované plochy.
Ústí nad Labem
dopravní nehoda
20.3. 7:38 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda s únikem oleje v Hrnčířské ulici v Ústí nad Labem. Na místo vyjela jednotka HZS St. Ústí nad Labem. Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních aut. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči likvidovali pomocí sorbentu vyteklý motorový olej.  Na místo byla povolána Správa a údržba silnic.
požár záložního zdroje.JPGpožár záložního zdroje.JPG
Územní odbor Žatec
požár
20.3. 7:38 Hasičská jednotka HZS St. Podbořany vyjela k požáru ve firmě Rover Czech s.r.o. v Podbořanech, Hlubanech. Hořel záložní zdroj pro počítače. Požár stačili uhasit zaměstnanci před příjezdem jednotky. Hasiči odvětrali budovu a vynesli záložní zdroj ven. Požár byl zlikvidován v 8:02. Předběžně stanovená škoda: 100 tisíc Kč. Příčina: technická závada.
Územní odbor Chomutov
požár bytu
20.3. 3:21 Hasičská jednotka HZS St. Chomutov vyjela k požáru v sedmipatrovém panelovém domě v ulici Školní pěšina v Chomutově. Hořelo v předsíni prázdného bytu, hasiči dovnitř museli vniknout násilím. Požár lokalizovali v 3:49 a zlikvidovali v 4:20. Požár narušil rozvody vody. Voda musela být uzavřena.  Příčina a škoda se vyšetřují.
Územní odbor Chomutov
požár stohu
19.3. 21:47 Hasičská jednotka SDH Radonice vyjela k požáru stohu u obce Radonice. Hořel stoh o rozměrech 5x10x2m. Jednotka provedla ocharnu okolí. Bylo rozhodnuto nechat stoh kontrolovaně dohořet.
Územní odbor Teplice
dopravní nehoda
19.3. 20:42 Hasičská jednotka HZS St. Teplice vyjela k dopravní nehodě do Doubravské ulice v Teplicích. Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních aut. Při nehodě byl jeden člověk zraněn a bylo zasaženo pouliční osvětlení. Zraněného člověka vzala do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči likvidovali následky nehody.
Územní odbor Chomutov
požár auta
19.3. 19:58 Hasičské jednotky HZS St. Chomutov a SDH Jirkov vyjely k požáru osobního auta v Červenohradecké ulici v Jirkově. Auto bylo požárem zasaženo celé a požár částečně zasáhl i dvě sousední zaparkovaná auta. Hasiči požár lokalizovali ve 20:15 a zlikvidovali ve 20:25. Příčina a škoda se vyšetřují.
 

vytisknout  e-mailem