HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár automobilu zaměstnal na první svátek vánoční hasiče v Ostravě

Hořící osobní automobil v Ostravě – Kunčičkách si vyžádal v pátek 25.12.2015 večer zásah čtyř jednotek hasičů. Naštěstí nebyl při této události nikdo zraněn ani usmrcen.

Operační středisko HZS MSK přijalo tísňové volání hlásící požár osobního automobilu značky Porsche v těsné blízkosti budovy v Ostravě-Kunčičkách v 20:13 hodin na první svátek vánoční. Na místo byly ihned vyslány čtyři jednotky hasičů, a to jednotky HZS MSK ze stanic v Ostravě-Hrabůvce a Ostravě-Zábřehu, spolu s nimi vyjely i jednotky SDH obcí Ostrava-Kunčičky a Ostrava-Radvanice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hořící vozidlo stojí na ulici v těsné blízkosti budovy. Ihned bylo zahájeno hašení hořícího vozidla a také chlazení vodou vedle stojícího domu. Taktéž byla provedena kontrola stavebních konstrukcí domu přilehlých k hořícímu automobilu pomocí termokamery. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za pár minut po příjezdu na místo, úplně uhašen byl za dalších asi patnáct minut. Rychlým zásahem se hasičům podařilo zabránit podstatně větším škodám na přilehlé budově.

Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun na osobním automobilu, přilehlou budovu se podařilo uchránit. Příčina vzniku požáru je v šetření.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

pozarOAKuncicky (02)

pozarOAKuncicky (02) 

Detailní náhled

pozarOAKuncicky (01)

pozarOAKuncicky (01) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem