HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár automobilu ve dvoře zemědělského družstva se snažily uhasit neznámé osoby třemi hasicími přístroji.

(27. 1. 2019) U požáru automobilu Dacia Lodgy ve Fryštáku na Zlínsku zasahovaly dvě jednotky hasičů. 

V 9:53 hodin byl hasičům ohlášen požár osobního automobilu ve dvoře zemědělského družstva na ulici Holešovská ve Fryštáku. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální požární stanice Zlín a dobrovolným hasičům města Fryšták.

V době příjezdu dobrovolných hasičů hořel ve dvoře zemědělského družstva automobil Dacia Lodgy. Hasiči požár v motorovém prostoru vozu uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. Hasiči se dozvěděli, že před jejich příjezdem se neznámé osoby, které již nebyly na místě, snažili požár uhasit třemi hasicími přístroji. Osobní automobil Škoda Superb, který stál vedle hořícího vozidla, byl odtlačen do bezpečné vzdálenosti.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že majitel automobilu Dacia dnes ráno najel do zmrzlé hromady se sněhem. Automobil byl pojízdný, proto s ním přijel do servisu. Automobil ale asi 10 minut po odstavení na manipulační ploše začal hořet.

Na místě požáru byla Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Příčina požáru zůstává v šetření hasičů.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 70 000 korun. Rychlým zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 20 000 korun.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem