HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár a poškození několika bytů v objektu domova s pečovatelskou službou – Olomouc, ul. Přichystalova

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů dnes ve večerních hodinách, přesněji několik minut před osmou večerní zasahovaly u požáru dvou bytů v budově domova s pečovatelskou službou na ulici Přichystalova v Olomouci. 

Oznámení o požáru jsme cestou tísňové linky 112 přijali v 19:40 16.12.2020 s popisem zahoření v koupelně a zřejmě části kuchyně v bytě na patře. Obyvatelé v ohrožené části se začali samovolně evakuovat. V časným ohlášením, rychlou lokalizací ohniska nedošlo k horším následků a výraznému rozšíření. Při průzkumu hasiči v zakouřených prostorách chodby nalezli zraněnou, intoxikovanou osobu. Ihned ji evakuovali do bezpečí, zahájili předlékařskou péči do příjezdu posádky zdravotníků ZZS OK. 

Během zahoření došlo k poškození vodovodního řadu v tzv. „stupačkách“. Voda se poté velmi rychle rozšířila do několika byty v patrech pod místem zahoření. K pomoci na místo události dorazil také technický speciál s čerpací technikou. Ve spolupráci se zástupci města a vlastníků objektu jsme zajistili náhradní variantu ubytování a další bezpečností úkony nutné pro zajištění opětovného provozu v objektu. Někteří z obyvatel využili možnosti nocování u svých rodin. Hasiči neprováděli žádnou jinou evakuaci, ta částečně proběhla samovolně ještě před dojezdem jednotek. 

Co stojí za příčinou vzniku požáru, rovněž i výše škody budeme v následujících hodinách aktualizovat, vzhledem k situaci na místě a vzniklé navazující havárií lze odhadovat vyšší vzniklé škody. 

Zdeněk Hošák - tiskový mluvčí 
HZS Olomouckého kraje
T: 721810541 T: 950770039
M: zdenek.hosak@hzsol.cz
M: mluvci@hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

_DSC0677

_DSC0677 

Detailní náhled

_DSC0685

_DSC0685 

Detailní náhled

_DSC0691

_DSC0691 

Detailní náhled

_DSC0693

_DSC0693 

Detailní náhled

_DSC0707

_DSC0707 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem