HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Jak žádat o informace

Svobodný přístup k informacím poskytovaných HZS Ústeckého kraje dle zákona 106/1999 Sb. Zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, stanovuje HZS Ústeckého kraje povinnost poskytnout fyzickým i právnickým osobám na žádost informace vztahující se k jeho působnosti.Informací se pro účely tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo jeho část v jakékoliv podobě, zaznamenaný na jakémkoliv nosiči, zejména obsah písemného záznamu na listině, záznamu uloženého v elektronické podobě nebo záznamu zvukového, obrazového nebo audiovizuálního. Povinnost poskytovat informace se netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací. 

Kdo a za jakých podmínek

Žádat o informace může každá fyzická i právnická osoba.
Žádost o informaci se podává povinnému subjektu, v jehož působnosti je daná informace. Tuto žádost není třeba žádným způsobem zdůvodňovat.

Jak a kam se obrátit

Žádost o informaci se podává ústně, písemně či prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací příslušnému povinnému subjektu.
Pokud při ústní žádosti žadatel požaduje její písemné vyřízení, sdělí, zda si převezme písemnou informaci osobně nebo poskytne doručovací adresu.

Možné způsoby zaslání žádosti

  • na adresu HZS Ústeckého kraje  Horova 1340/10 400 11 Ústí nad Labem
  • e-mailem na podatelnu na adresu: epodatelna@ulk.izscr.cz

vytisknout  e-mailem