HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Potopený bagr na pontonu v Ústí nad Labem

19.10. 16:40 Hasičské jednotky HZS PS Ústí nad Labem, SDH Velké Březno vyjely do Ústí nad Labem - Vaňova, kde se poblíž fotbalového hřiště v řece Labi potopil bagr na pontonu. 

foto 018.jpgfoto 018.jpg
foto 024.jpgfoto 024.jpg
foto 031.jpgfoto 031.jpg
Na pontonu ani v bagru nebyli žádní lidé. Hasičské jednotky pokládaly norné stěny na zachycení ropné skvrny z uniklých ropných látek. V bagru bylo více než 300l nafty, 300l hydrulického oleje a 20l motorového oleje. Bylo informováno povodí Labe, Odbor životní prostředí Ústí nad Labem a Česká inspekce životního prostředí. Hasiči na vodní hladinu instalovali čerpadlo na odčerpávání  ropných látek a zachtili zhruba 300l uniklých ropných látek. Potápěči Policie ČR vylovili ve 20:09 z potopeného pontonu dva nepoškozené sudy s ropnými produkty. Dvě norné stěny instalovala jednotka SDH Hřensko v Suché kamenici ve Hřensku. Byly informovány příslušné orgány v SRN.
20.10. Po jedenácté hodině bylo na setkání všech zúčastněných složek se zástupcem majitele potopeného zařízení dohodnuto, že vyzdvižení potopeného bagru na pontonu zajistí vlastnická firma. Ta se také předběžně dohodla s HZS Ústeckého kraje, že likvidací uniklých látek pověří odbornou firmu. Té HZS na písemnou žádost majitele potopeného zařízení místo události předá.

20.10. v 16:26 předal Hasičský záchranný sbor protokolárně místo události firmě Dekonta.
V 16:44 hasiči naposledy zkontrolovali norné stěny ve Hřensku. Nebyly nalezeny žádné ropné látky.
 


 

vytisknout  e-mailem