HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Posttraumatická péče

Dne 25. srpna 2014 byla vydána Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR, o psychologické službě Hasičského záchranného sboru České republiky, která sjednocuje  postup Hasičského záchranného sboru České republiky  při poskytování posttraumatické péče příslušníkům a občanským zaměstnancům HZS ČR, kteří prožili traumatizující událost v souvislosti s plněním služebních  nebo pracovních úkolů, a postup při psychosociální pomoci osobám zasaženým mimořádnou událostí.

V rámci systému poskytování posttraumatické péče jsou v jednotlivých krajích zřizovány tzv. Týmy posttraumatické péče. Tým posttraumatické péče je skupina odborně připravených příslušníků nebo zaměstnanců HZS, kteří v případě potřeby poskytují jak svým kolegům, tak lidem zasaženým mimořádnou událostí, podporu a pomoc zaměřenou na zmírnění následků traumatizující události.

Členství v Týmu posttraumatické péče je dobrovolné a členem se může stát příslušník nebo zaměstnanec, který absolvuje odbornou přípravu Posttraumatická péče, dle osnov schválených MV-generálním ředitelstvím HZS ČR, v rozsahu 40 hodin.

Členové Týmu posttraumatické péče se dále účastní pravidelné odborné přípravy v celkovém  rozsahu minimálně 16 výukových hodin v roce.

vytisknout  e-mailem