HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední směna velitele družstva Jana Kotlanda a strojníka Zdeňka Ambrože

S profesionálními hasiči se poslední odslouženou směnou rozloučili 29. 12. 2021 dva dlouholetí příslušníci z centrální požární stanice v Hradci Králové – ostřílený velitel družstva nprap. Jan Kotland a zkušený strojník nstržm. Zdeněk Ambrož. Oba sloužili na směně C.

nprap. Jan Kotland

Honza spojil s hasiči prakticky celý svůj profesní život, pracoval u nás 39 let. Kromě funkce velitele družstva byl součástí specializované skupiny pro záchranu z výšky a nad volnou hloubkou jako lezec, zároveň byl instruktorem leteckých záchranářů. Tělem i duší sportovec, hasič a férový chlap. Velel u stovek zásahů, mezi nimi byl také jeden z nejnáročnějších zásahů v historii hradeckých hasičů – výbuch plynu v domě ve Střelecké ulici v roce 2008.

nstržm. Zdeněk Ambrož

Zdeněk nastoupil k profesionálním hasičům do Hradce Králové v roce 1992, krátce na to absolvoval strojnický kurz a dosud patřil k nejzkušenějším strojníkům na krajské centrále. O náš vozový park se také staral jako šikovný autolakýrník. Za svou téměř třicetiletou dráhu u hasičů se podílel na mnoha zásazích, kde se hodily jeho strojnické dovednosti. Mimo jiné pomáhal Zdeněk také jako dlouholetý člen týmu posttraumatické péče.

Honzo a Zdeňku, oběma děkujeme za vaši práci a do další životní směny přejeme hodně zdraví a štěstí!

nprap. Jan Kotland a nstržm. Zdeněk Ambrožnprap. Jan Kotland a nstržm. Zdeněk Ambrož

vytisknout  e-mailem