Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední rozloučení s pprap. Janem Odermattem

22. 2. 2017 (Nicole Zaoralová) - Dne 23. února 2017 v 10 hodin proběhne ve strašnickém krematoriu poslední rozloučení s pražským hasičem pprap. Janem Odermattem, který se dne 14. února 2017 zranil při hašení požáru objektu lakovny v obci Zvole u Prahy a dne 15. února 2017 svým zraněním podlehl. 

Před zahájením obřadu v 9.55 hodin se pietně rozezní na dobu 140 sekund sirény dlouhým nepřerušovaným tónem v Praze a Středočeském kraji.

Pohřeb bude probíhat se všemi hasičskými poctami a zúčastní se ho ministr vnitra Milan Chovanec, generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba a ředitel HZS hl. m. Prahy brig. gen. Ing. Roman Hlinovský, který pronese smuteční řeč.

Rodina, přátelé a kolegové Jana Odermatta žádají všechny zúčastněné o důstojné rozloučení se zesnulým.


Informace pro novináře:
Během smutečního obřadu bude možné pořizovat fotografickou a video dokumentaci jen s maximálním ohledem na pozůstalé a celkový průběh obřadu. Kontaktní osobou pro novináře je pouze tisková mluvčí HZS ČR kpt. Mgr. Nicole Zaoralová, u které je nutné se akreditovat přímo na místě, a to nejpozději do 9.40 hodin. V tuto dobu budou novinářům poskytnuty další informace k průběhu obřadu a budou domluveny individuální rozhovory s generálním ředitelem HZS ČR a ředitelem HZS hl. m. Prahy. Děkujeme za respektování těchto pravidel a dodržování etických norem během piety.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz
 

vytisknout  e-mailem