HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poslední hodiny roku 2021 se ve Zlínském kraji nesly v tragickém duchu. Aktualizace.

(31.12.2021) Chodkyně přišla o život, druhá o něj bojuje. 

Profesionální a dobrovolní hasiči z Kroměříže byli vysláni v 18:23 hodin k dopravní nehodě dvou chodců s osobním vozidlem. Ke střetu došlo na ulici Velehradská v Kroměříži, v bezprostřední blízkosti Hanáckého náměstí, na kterém probíhal od 19 hodin ohňostroj.

Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči z Kroměříže, kteří byli v době nehody poblíž, protože jeli na asistenci při odpalování ohňostroje. Hasiči ihned spolu se svědky nehody zahájili předlékařskou první pomoc včetně resuscitace dvěma ženám, které vozidlo srazilo. Jedna z žen bohužel na místě podlehla zraněním, druhou ženu transportovala zdravotnická záchranná služba do areálu nemocnice, kde byla přeložena do vrtulníku letecké záchranné služby.

Hasiči dále spolupracovali s policií při zajištění místa dopravní nehody a usměrnění davu lidí po ohňostroji, kdy si někteří neodpustili fotit a nahrávat videa pomocí svých mobilních telefonů. Nyní hasiči nasvětlují prostor vyšetřování. Ulice Velehradská je uzavřena pro veškerý provoz a bude i nadále do pozdních nočních hodin. 

Aktualizace 22.00 hodin

Krátce před desátou hodinou večerní předali hasiči místo tragické nehody Policii ČR a vrátili se zpět na své stanice.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

1.JPG

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem