HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poškozená loď na Labi, smrtelná dopravní nehoda u Hory Svatého Šebestiána.

Hasiči odčerpávali vodu a olej ze strojovny lodi mezi Velkým a Malým Březenem. 

25.července 2013
Poškozená loď 6.jpgPoškozená loď 6.jpg
Územní odbor Ústí nad Labem
Proražená loď
Na linku tísňového volání byla oznámena potápějící se loď na řece Labi mezi Velkým a Malým Březnem. Na místo vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolné jednotky z Velkého a Malého Března. Nákladní loď měla zatopenou strojovnu. Hasiči z ní odčerpávali vodu s uniklým motorovým olejem, aby se olej nedostal do řeky. Potápěč našel několik otvorů v trupu lodi v prostoru strojovny. Spolu s hasiči otvory provizorně  uzavírali za pomoci pneumatických vaků.
26.7. a 27.7. hasiči stále odčerpávají vodu ze strojovny lodi. Potápěči se dosud nepodařilo utěsnit všechny otvory. Ve Hřensku byly preventivně nainstalovány norné stěny pro zachycení přpadného úniku oleje.
27.7. V 11:57 byly zaceleny všechny trhliny, voda ze strojovny lodi byla odčerpána. Nyní se čeká na vlnu a remorkér, který odtlačí loď do Děčína. Na loď hasiči naložili dvě nádrže, aby do nich mohla být případná další voda odčerpávána během plavby. V 18:29 byla loď ukotvena v Děčíně.
Foto: Lukáš Marvan HZS ÚK
 
Územní odbor Chomutov
Dopravní nehoda
25.7. 21:04 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda oosobního auta a kamionu u Hory Svatého Šebestiána – Nové Vsi. K nehodě vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Chomutov a dobrovolná jednotka z Hory Svatého Šebestiána. Při nehodě zemřeli dva lidé. Hasiči vyprošťovali jejich těla z havarovaného automobilu. Asistovali Policii ČR, uklidili ropné látky vyteklé na vozovku a pomohli naložit vozidla na odtah. Silnice byla uzavřena.
Odkazy do noveho okna

Poškozená loď 1

Poškozená loď 1 

Detailní náhled

Poškozená loď 2

Poškozená loď 2 

Detailní náhled

Poškozená loď 3

Poškozená loď 3 

Detailní náhled

Poškozená loď 4

Poškozená loď 4 

Detailní náhled

Poškozená loď 5

Poškozená loď 5 

Detailní náhled

Poškozená loď 6

Poškozená loď 6 

Detailní náhled

Poškozená loď 7

Poškozená loď 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem