HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pondělní den v Královéhradeckém kraji byl ve znamení dopravních nehod

Hasiči Královéhradeckého kraje měli v pondělí 14. ledna plné ruce práce s odklízením následků dopravních nehod.  

Kvůli hustému sněžení byly silnice na většině míst těžko sjízdné a o nehody nebyla nouze. Během pondělí hasiči zasahovali u 16 dopravních nehod, které si vyžádaly dva mrtvé a jedenáct zraněných. Bohužel ne ve všech případech se jednalo pouze o pomačkané plechy. U Nového Města u Chlumce nad Cidlinou zemřel řidič Škody Octavia po střetu s návěsem polského kamionu, u obce Kopidlno zase spolujezdkyně ze Škody Felície, která se srazila s dodávkou.
 
 
Územní odbor Hradec Králové
Hasiči v okrese Hradec Králové zasahovali během pondělí u sedmi dopravních nehod. Pomáhali při již zmiňované tragické nehody u Nového Města u Chlumce nad Cidlinou, dále u nehody osobního vozidla na sjezdu dálnice D11 u Opatovic nad Labem a osobního vozidla u Vysoké nad Labem.
 
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic byli po 13. hodině přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici z obce Prasek směrem na Hradec Králové. Řidička osobního vozidla Škoda Felície sjela do příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči za pomocí traktoru vytáhli automobil zpět na vozovku. Vůz nebyl vážně poškozen a nedošlo k úniku provozních náplní. 
 
Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli k nehodě osobního vozidla na silnici v ulici Hlavní v Hradci Králové, které srazilo osobu. Zraněná osoba byla převezena záchrannou službou do nemocnice.
 
Hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská zasahovali u dopravní nehody nákladního vozidla ve Dvorské ulici v hradecké městské části Svobodné Dvory a následně přejížděli k nehodě osobního vozidla a dodávky u obce Hvozdnice. Obě nehody se obešly bez zranění.
 
 
Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali u jedné dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Vamberkem a Žamberkem. Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla Volkswagen Golf z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a skončila v příkopu. Žena byla lehce zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Do příjezdu policistů řídili v místě události dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
 
 
Územní odbor Náchod
K dopravní nehodě nákladního vozidla došlo včera odpoledne na silnici č. 567 mezi Zbečníkem a Červeným Kostelcem. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Náchoda. Řidič nákladního vozidla Renault sjel ze silnice, kde uvízl a zůstal opřený o dva stromy. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči nejprve pořezali tři stromy u krajnice, aby bylo možné kamion vyprostit. Následně pomocí navijáku automobilového jeřábu vytáhli nákladní vozidlo zpět na vozovku. Kamion nebyl poškozen a nedošlo k úniku provozních náplní.
 
K vážné dopravní nehodě došlo včera večer na silnici mezi Jaroměří a Černožicemi. U obce Semonice se srazila dvě osobní vozidla Peugeot a Honda Civic. Po střetu zůstali uvnitř vozidel tři zranění lidé. Na místo události vyjeli krátce po půl deváté večer profesionální hasiči z Jaroměře. Ti po příjezdu na místo museli z vraků vozidel vyprostit pomocí hydraulického nářadí oba vážně zraněné řidiče. Po vyproštění byli oba řidiči a jeden spolujezdec transportováni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili oba vraky proti požáru a odpojili autobaterie. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením havarovaných aut na odtah. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.  
 
 
Územní odbor Trutnov
Trutnovští profesionální hasiči vyprošťovali autobus, který uvízl ve sněhu u obce Jívka. Událost se obešla bez zranění.
 
Vrchlabští profesionální hasiči byli včera po poledni přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla v Pražské ulici ve Vrchlabí. Při příjezdu jednotky již na místě zasahovali hasiči Libereckého kraje ze stanice Jilemnice. Řidič osobního vozidla vyjel v místě ze silnice a narazil do stromu. Dva lidé byli zraněni a převezeni záchrannou službou do nemocnice. Zasahující hasiči zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice zasahovali u nehod nákladního vozidla a dodávky, které skončily v příkopu u silnice č. II/304 u Havlovic. Hasiči pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli obě vozidla zpět na vozovku. Události se obešly bez zranění i poškození vozidel.
 
 
Územní odbor Jičín
Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela včera dopoledne k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici č. 35 u obce Kněžnice. Osobní vozidlo dostalo na vozovce smyk a čelně narazilo do betonového sloupu elektrického vedení. Auto bylo navíc odhozeno na zaparkovaný vůz Škoda Favorit. Vozidlo, které nehodu způsobilo došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem. Posádka vyvázla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili u vozidla autobaterii. V místě nehody řídili a usměrňovali provoz až do příjezdu policistů. Na místo byli přivoláni také pracovníci ČEZ, kteří zkontrolovali stav el. vedení. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
K tragické dopravní nehodě došlo před 15. hodinou na silnici u obce Kopidlno. Osobní vozidlo Škoda Felície se z dosud nejasných příčin dostalo do protisměru, kde se střetlo s projíždějící dodávkou. Při nehodě jeden člověk zemřel, další tři lidé byli zranění. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolní hasiči. Hasiči uzavřeli místo nehody a asistovali záchranářům při ošetřování zraněných účastníků nehody. Všichni tři zranění lidé byli po nezbytném ošetření přepraveni do nemocnice. Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události pomohli s naložením vozidel na odtah. Úklid vozovky zajistili pracovníci Správy a údržby silnic. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.
 
Profesionální hasiči z Hořic vyjeli po 17. hodině k nehodě jednoho osobního vozidla, dvou dodávek a nákladního automobilu k motorestu u obce Bílsko u Hořic. Při střetu nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření u havarovaných vozidel. Po zadokumentování události odstranili auta z hlavní silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 
 
 
Odkazy do noveho okna

13-01-14 Prasek-HK (1)

13-01-14 Prasek-HK (1) 

Detailní náhled

13-01-14 Prasek-HK (2)

13-01-14 Prasek-HK (2) 

Detailní náhled

13-01-14 Prasek-HK (3)

13-01-14 Prasek-HK (3) 

Detailní náhled

13-01-14 Prasek-HK (4)

13-01-14 Prasek-HK (4) 

Detailní náhled

13-01-14 Prasek-HK

13-01-14 Prasek-HK 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (1)

13-01-14 Semonice (1) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (2)

13-01-14 Semonice (2) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (3)

13-01-14 Semonice (3) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (4)

13-01-14 Semonice (4) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (5)

13-01-14 Semonice (5) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice (6)

13-01-14 Semonice (6) 

Detailní náhled

13-01-14 Semonice

13-01-14 Semonice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem