HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomůcka pro žňové práce

Loňské žhavé a suché léto přimělo hasiče v celé republice vydat doporučení pro zemědělce a obce, jak přistupovat k žňovým pracím z hlediska požární ochrany. 

MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky zpracovalo „Metodickou pomůckou pro období žňových prací“ na základě situace v loňském roce, kdy v době žní došlo v rámci ČR k enormnímu nárůstu počtu požárů. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje připravil pro zemědělce a obce v našem kraji „Upozornění pro období žňových prací“.

Předpokládáme, že tyto materiály budou využity jak pro potřeby zemědělců a obcí, tak také pro informování občanů, jak se chovat v období letních měsíců, kdy převažují vysoké teploty a nedostatek srážek, případně pro stanovení opatření v rámci obcí Olomouckého kraje k zabránění vzniku požáru.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje bude v rámci preventivních opatření upozorňovat na možná nebezpečí v nastávajících letních měsících i prostřednictvím webu, sociálních sítí a spolupráce s médii.

Metodickou pomůcku i Upozornění najdete na konci tiskové zprávy.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem