HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomoc moravskoslezských hasičů na jižní Moravě pokračuje, v noci na místo vyrazila již čtvrtá skupina dobrovolných jednotek

Likvidační práce po řádění tornáda na jižní Moravě pokračují - stále jsou do nich zapojeny i dobrovolné jednotky kategorií JPO II a III z Moravskoslezského kraje. 

Dnes ve 3 hodiny rán ona místo vyrazila již čtvrtá skupina - vždy složená ze sedmi jednotek SDH obcí a dvou příslušníků HZS Moravskoslezského kraje, kteří v pozici velitelů odřadu zajišťují komunikaci mezi krizovým štábem, jihomoravskými kolegy a našimi jednotkami.

Odřad je v současné době nasazen na okraji Hodonína, kde v chatové oblasti likviduje následky silného větru. Hasiči odstraňují stromy z chat, aby do prostoru umožnili přístup jak těžké lesní techniky, tak techniky určené pro demolici poškozených budov a odvozu suti.

Pomoc našich hasičů bude pravděpodobně trvat nejméně do konce tohoto týdne - vždy vycházíme z požadavků HZS Jihomoravského kraje, který řídí práce v oblasti.

Prvním moravskoslezským týmem vyslaným do obcí postižených tornádem byl již v prvních hodinách od vzniku události USAR (Urban Search And Rescue) odřad HZS MSK specializovaný na vyhledávání zavalených osob ze sutin. Odcestovali s ním i dva kynologové Záchranného útvaru HZS ČR.

Tito specialisté byli v místě nasazeni až do druhého dne, kdy již jejich specializace nebyla potřeba, záchranné práce byly ukončeny a začaly práce likvidační. 

Pomocí z našich řad jsou i členové posttraumatického týmu - psycholožka HZS MSK v místě události koordinuje psychosociální pomoc IZS, členové týmu zase pomoc v sektoru Hodonín - Pánov. 

Další dva členové posttraumatického týmu HZS MSK vyrazí pomáhat dnes odpoledne a zůstanou do neděle, poslední člen doplní tým v neděli a zasahovat bude do úterý, kdy by měla být činnost ukončena.

Odkazy do noveho okna

1600px-4269

1600px-4269 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem