HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomoc hasičů nejen Šumpersku pokračuje, převážně odstraňujeme spadené stromy a další.

Profesionální i dobrovolné hasiče i během odpoledních hodin zaměstnává silný vítr. Drtivá většina událostí pokračuje na územní šumperského okresu. Několik událostí řešili hasiči na Prostějovsku a Jesenicku.  

V součtu lze hovořit již o více jak dvacítce výjezdů hasičů k technickým pomocím. Po dosažený zvýšených stupňů povodňových aktivit i nadále monitorovali hasiči místa s možným nebezpečím. V Bludově se díky ustálení srážek a rychlému poklesu vody vystavěla zábrana pouze pomocí betonových zátaras.
 
Většinu dalších událostí tvoří popadané stromy na komunikacích, případně spadené dráty elektrického vedení. Hasiči také odstraňovali uvolněnou ceduli v Šumperku, v Mohelnici podobně hasiči rozebrali menší plechovou boudu, která se díky silnému větru ocitla v poli. V souvislosti se zvýšením hladin toků preventivně hasiči v Uničově pročistili místní jez. Pročištění kanalizace na žádost starosty také provedli hasiči z Rudy nad Moravou. Dobrovolná jednotka hasičů Šumperk Temenice asistovala při opravě utrženého střešního okna ve zdravotnickém zařízení.Čerpat vodu ze zaplaveného sklepu vyrazila jednotka dobrovolných hasičů Velké Losiny.
 
V dalších případech jednotky ať profesionálních či dobrovolných hasičů stále zaměstnávají popadané stromy. Hasiči zde pomocí motorových pil provádí zprůjezdnění komunikací a ve spolupráci s hotovostními pracovníky energetických společnosti zabezpečují i místa po pádu vedení vysokého napětí. Situaci na Šumperku, ale i v celém kraji, nadále sledujeme a v případě nových zásahů Vás budeme informovat.
 
Přehled událostí v součtu :
 
Šumpersko - 18
Prostějovsko - 3
Jesenicko – 1
 
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 
 
Odkazy do noveho okna

1 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (1)

1 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (1) 

Detailní náhled

2 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (2)

2 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (2) 

Detailní náhled

3 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (3)

3 10-1-2015 Vítr v Olomouckém kraji (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem