HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomáháme v nemocnicích

Čtvrtek, 28. ledna 2021 – Situace se neustále vyvíjí a s přicházejícími požadavky se zintenzivňuje naše nasazení ve zdravotnictví. 

Aktuálně pomáháme na různých odděleních ve třech nemocnicích (Kyjov, Vyškov a Znojmo). Zajišťujeme odběrové místo v Hustopečích, pomáháme v odběrovém místě ve FN Brno-Bohunice a Bučovicích. Stále do terénu vyjíždějí také naše mobilní odběrové týmy. Asistujeme při vakcinaci a desinfikujeme pravidelně prostory nemocnice Znojmo a FN Brno-Bohunice. Celkem takto ve zdravotnictví pomáhá přibližně 100 jihomoravských profesionálních hasičů, což činí asi 10% našeho sboru.

V nemocnici Kyjov pracuje od první poloviny ledna 8 příslušníků ze stanice Hodonín. Hasiči pomáhají zdravotnímu personálu jako sanitáři na oddělení ARO, v chirurgické ambulanci a na plicním oddělení.

Ve vyškovské nemocnici pomáhá v současné době 9 hasičů ze stanic Vyškov, Bučovice a Blansko. Pracují na JIP a také jako sanitáři na infekčních odděleních, interně a neurologii.

V nemocnici Znojmo pracují 4 hasiči ze stanice Znojmo. Asistují zdravotnímu personálu na covidových jednotkách. Dalších 8 příslušníků se školí na činnost ve znojemském vakcinačním centru.

FN Bohunice Brno_Antigenní odběrové centrum_leden 2021.jpg

Jaroslav Mikoška - tiskový mluvčí HZS JmK

vytisknout  e-mailem