HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Polovina pondělních výjezdů byla k dopravním nehodám

Dopravní nehody zaměstnali především novobydžovské profesionální hasiče. 

Zde je souhrn pondělních dopravních nehod. 

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjížděli v 11:58 do vesnice Skochovice, kde došlo k převržení nakladače technických služeb. Jedna osoba utrpěla těžké zranění a byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči ošetřili jednu poraněnou osobu. Ta se při pomoci s vyprošťováním řidiče nakladače pořezala o sklo. Technické služby zajistily zvednutí nakladače zpět na kola a hasiči uklidili uniklý olej.  

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic zasahovali po poledni (ohlášeno 12:36) při dopravní nehodě nákladního vozidla, který sjel do příkopu ve Starých Nechanicích. Nákladní vůz poškodil sloup telefonního vedení, o čemž byla informována firma Telefónica. Došlo k úniku několika desítek litrů oleje. Část oleje hasiči zachytili do nádob, zbylý uniklý olej byl uklizen. O situaci byla informována Česká inspekce životního prostředí. Jednotky pomohly s přeložením nákladu na náhradní vozidlo. Poté jednotky pomohly odtahové službě s vyproštěním nákladního automobilu. Ke zranění osob nedošlo. Po 16. h byla komunikace v místě nehody zcela zprůjezdněna.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Nechanic byli v 17:02 přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, ke které došlo na vozovce mezi obcemi Prasek a Kobylice. Dvě mladé řidičky skončili s vozidly mimo komunikaci. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Poté auta vyprostili zpět na silnici. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Profesionální hasiči z Jičína vyjížděli v 15:10 k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia, které narazilo do viaduktu v Nové Pace. Ke zranění osob nedošlo.

Profesionální hasiči z Jaroměře vyprošťovali v nočních hodinách (ohlášeno 4:14) na žádost Policie České republiky dodávku, která zapadla v poli.

Profesionální hasiči z Broumova vyjížděli v 10:25 k dopravní nehodě dodávky, která převážela na vleku bagr. Dodávky sjela do příkopu u Olivětína v Heřmánkovicích. Řidiči se podařilo s bagrem sjet z přívěsu dolů. Hasiči poté dodávku vyprostili.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali v odpoledních hodinách (ohlášeno 15:10) při dopravní nehodě kamionu u Solnice. Kamion sjel částečně mimo vozovku. Hasiči uzavřeli na pár minut komunikaci, aby mohli kamion pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu vyprostit. Poté uklidili vozovku a vrátili se zpět stanici.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjížděli v 16:52 k dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala v Doubravicích. Hasiči vytáhli zraněného řidiče z vozidla bez použití vyprošťovacího nářadí, a předali jej do péče zdravotnické záchranné služby.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Úpice byli v 18:39 přivoláni k dodávce České pošty, která sjela do příkopu ve Starém Rokytníku. Jednotka pomohla s přeložením nákladu do jiného vozidla a dodávku vyprostila zpět na vozovku. Nehoda se obešla bez zranění. 

Odkazy do noveho okna

3 DN Prasek

3 DN Prasek 

Detailní náhled

2 DN Prasek (3)

2 DN Prasek (3) 

Detailní náhled

1 DN Prasek (2)

1 DN Prasek (2) 

Detailní náhled

3 nakladač Skochovice

3 nakladač Skochovice 

Detailní náhled

2 nakladač Skochovice (3)

2 nakladač Skochovice (3) 

Detailní náhled

1 nakladač Skochovice (2)

1 nakladač Skochovice (2) 

Detailní náhled

2 DN Staré Nechanice

2 DN Staré Nechanice 

Detailní náhled

1 DN Staré Nechanice (2)

1 DN Staré Nechanice (2) 

Detailní náhled

DN Rokytník

DN Rokytník 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem