HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Polovina Hořické trubičky putovala do Olomouce

V tradiční soutěži v lezení na obtížnost na umělé stěně "O Hořickou trubičku" se o první místo podělil olomoucký profesionální hasič pprap. Mgr. Petr Urbanovský s Romanem Popíkem z HZS Kraje Vysočina. 

Tradiční soutěž proběhla ve čtvrtek 21. dubna 2016 v Hořicích v Podkrkonoší a hlavními organizátory byly HZS Královéhradeckého kraje, Sportovní klub hasičů KHK a Česká hasičská sportovní federace. Soutěž byla určena pro příslušníky a zaměstnance HZS ČR.

Letošní sedmý ročník závodu probíhal dvoukolově bez rozdílu pohlaví a věku. Horolezecká stěna, na které byl závod pořádán, se nachází v hale sportovního gymnázia v Hořicích. Stěna má zastavěnou plochu zhruba 200 m2 a výška v nejvyšším bodě je 12 m.

Do soutěže bylo celkem přihlášeno 16 hasičů - lezců, kteří se spolu utkali ve dvou kolech. V celkovém součtu se o první místo dělili dva hasiči, pprap. Mgr. Petr Urbanovský z požární stanice v Olomouci (počet chytů při cestě A - 21, čas - 70 s, počet chytů při cestě B - 33, čas - 113 s) a Roman Popík z HZS Kraje Vysočina. Na třetím místě skončil Pavel Pfeifer z HZS Královéhradeckého kraje.

Ve startovním poli byli ještě další dva zástupci HZS Olomouckého kraje, a to nstržm. Tomáš Indra, který obsadil v celkovém součtu 6. místo a nstržm. Mgr. Vlastimil Wilder obsadil 14. místo.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem