Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pokračujeme v obnově techniky.

Hasičský záchranný sbor České republiky (HZS ČR) uzavřel smlouvy s firmou SPS-VKP s.r.o. Slatiňany na dodávku 40 ks zbrusu nových cisternových automobilových stříkaček. Novou požární techniku obdrží jednotlivé Hasičské záchranné sbory krajů a Záchranný útvar HZS ČR do konce roku 2009. Firma SPS-VKP s.r.o. Slatiňany byla vybrána na základě veřejné soutěže a cena dodávky je 200 mil. Kč. 

Předání techniky v OlomouciPředání techniky v Olomouci
Tento nákup je součástí zvláštního rozpočtového programu Ministerstva vnitra „Periodická obnova základní požární techniky jednotek zařazených do plošného pokrytí,“ jehož realizace byla zahájena v  roce 2007 a pokračovala v roce 2008. Obě série celkem 80 nových cisternových automobilových stříkaček HZS ČR slavnostně převzal v prosinci 2007 v Praze a v prosinci 2008 v Olomouci. Na základě tohoto programu bude pro   HZS ČR do roku 2011 pořízeno přibližně 200 nových cisternových automobilových stříkaček, které nahradí starší již opotřebovanou techniku.
 
Čtyřicítka cisternových automobilových stříkaček, které budou dodané v roce 2009, má   stejné základní parametry jako předchozí dodávky v letech 2007 a 2008. Kvalitnější a úplnější bude v roce 2009 jejich vybavenost příslušenstvím, zejména dýchacími přístroji a radiokomunikačními zařízeními. Budou na dvou typech podvozků, volených podle specifických podmínek jednotlivých HZS krajů.
 
Nově pořízená požární technika bude po pěti letech užívání u HZS ČR převedena na vybrané obce pro činnost jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí. Program tedy napomůže i k omlazení techniky dobrovolných hasičů, kde je problém s jejím stárnutím ještě palčivější než u Hasičského záchranného sboru ČR.
 
 
kpt. Ing. Bc. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail:ivana.svitakova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem