HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poklidný Štědrý den u hasičů Olomouckého kraje

Letošní rok lze z pohledu výjezdových událostí a pomoci hasičů na Štědrý den v Olomouckém kraji zhodnotit a označit za velmi klidný. Během celého dne tak jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděli spíše k technickým, každodenně běžným pomocím.  

Během dne hasiči nezasahovali u žádného požáru a tak se v letošním roce nepříjemnosti typu hořících stromečků či vzniku požáru po zahoření od svíček, prskavek naštěstí nestali. Hasiči zasahovali pouze ve dvou případech u dopravních nehod. A to v brzkých ranních hodinách ( 04:20 ) profesionální hasiči stanice Prostějov likvidovali následky dopravní nehody se zraněním u obce Výšovice, kdy osobní vozidlo po kolizi skončilo v poli. K druhé dopravní nehodě vyjela jednotka požární stanice Uničov a to krátce před jedenáctou hodinou. Naštěstí se rovněž nehoda obešla bez vážnějších následků.
 
K technickým pomocím také během dne vyjížděli Šumperští hasiči, zde zřejmě pod tíhou mokrého sněhu a následných námraz docházelo k častějším pádům větví a stromů na komunikace, jednalo se ale jen o pět událostí tohoto typu.
 
Během poledně až do devatenácté hodiny nemusely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů zasahovat u žádné události a dá se tak na závěr říci, že si každý z hasičů v Olomouckém kraji mohl v poklidu užít Štědrovečerní večeři a poklidu rodiny u vánočního stromečku a ti z řad profesionálních kolegů ve službě bez nutnosti zásahu či pomoci lidem v nouzi.
 

 

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : http://olk.hzscr.cz

 

vytisknout  e-mailem