Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pohybově vědomostní soutěže

pořádají, nebo spolupořádají následující HZS krajů:

HZS Ústeckého kraje

HZS Plzeňského kraje

HZS Jihočeského kraje

Proběhlé soutěže

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje pořádá každoročně soutěž "Mladý záchranář", o kterou je rok od roku větší zájem. 18. 6. 2014 pak v krásném prostředí hradu Doubravka proběhlo krajské kolo této soutěže. S atmosférou, která na soutěži panovala Vás seznámí toto video.

Jak soutěž probíhala v roce 2013 si můžete prohlédnout v tomto videu.

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje pod  záštitou hejtmana Jihočeského kraje uspořádal soutěž dětských týmů "Mladý záchranář - hasičem v akci", jejíž krajské kolo se konalo ve středu 21. května 2014 na stanici v Českých Budějovicích. V letošním roce organizátoři soutěž "převlékli" do nového kabátu. Chcete-li se o celé velice úspěšné akci dozvědět více, tak naštivte tento odkaz.

11. června 2014 přivítal náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu pan Jiří Struček 20 soutěžní družstva z celého Plzeňského kraje na soutěži "Malý záchranář", kterou pořádá Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje.
Tentokrát rozhodčí soutěžící opravdu nešetřili a připravili pro ně 10 nelehkých stanovišť. Úkoly z prevence kriminality a osobního bezpečí zadávali strážníci Městské policie Plzeň, ze zdravovědy vyzkoušel děti Český červený kříž a z vědomostí o bezpečí a správném životním stylu zjišťoval Státní zdravotní ústav v Plzni. To, zda družstva ovládají bezpečnost silničního provozu, ověřoval BESIP. Hasiči prověřili žáky ze znalostí signálů sirény, z volání na tísňové linky a vyzkoušeli, zda by uměli správně reagovat při vzniklém požáru v bytě a to si následně simulací ve scénce také mohli vyzkoušet. Více informací, včetně fotografií, naleznete v tomto odkaze.

vytisknout  e-mailem