HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování za zásah hasičů

WhatsApp Image 2022-04-24 at 18.50.27.jpegVědět, že zásah nakonec dopadl pro všechny zúčastněné dobře, je pro nás odměna. Že nám přijde osobně poděkovat účastník nehody, to se nestává každý den, o to větší je naše potěšení.

Bylo 4. března 2022 těsně před 20. hodinou, když se rozezněl profesionálním hasičům v Jaroměři a Náchodě poplach kvůli dopravní nehodě dodávky. Ta sjela u Hořenic do studené vody řeky Labe, auto se prakticky celé potopilo. Dvoučlenná posádka už byla při našem příjezdu na břehu, ale nehoda i pobyt v ledové vodě se na ní podepsaly. Jaroměřská jednotka poskytla zraněným lidem předlékařskou pomoc a starala se o ně do příjezdu záchranky. Posádce ZZS pak hasiči pomáhali při stabilizaci a transportu pacientů do sanitky a vrtulníku LZS. Vyproštění vozidla z řeky probíhalo ve spolupráci s potápěči HZS Pardubického kraje a jednotkou ze stanice Náchod s vyprošťovacím automobilem.

Více o zásahu: https://www.hzscr.cz/clanek/auto-utopene-v-labi-zasahovali-hasicske-jednotky-i-potapeci.aspx

A všechno to mělo šťastný konec. Směně B ze stanice Jaroměř, která na místě zasahovala, poděkoval osobně Ondřej, který v autě v době nehody seděl. Upřímně si toho vážíme, děkujeme za milou návštěvu a přejeme hodně zdraví!

Martina Götzová, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem