Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování Senátu za realizaci Hasičské fontány

13. 9. 2018 (Nicole Zaoralová) - Předseda Senátu Parlamentu České republiky pan Milan Štěch dnes osobně poděkoval všem organizátorům a realizátorům Hasičské fontány Praha 2018. Na půdě Senátu si děkovný list spolu s certifikátem o vytvoření světového rekordu převzali všichni, kteří se zasloužili o organizaci fontány, a zástupci jednotlivých sborů dobrovolných hasičů, které v sobotu 2. června 2018 na Rašínově a Hořejším nábřeží, Palackého i Jiráskově mostě vytvořily největší vodní a světelnou show, jakou kdy Praha viděla. 

Na obou březích Vltavy stálo 1055 hasičů, nataženo bylo přes 7 kilometrů hadic a 2 kilometry elektrických a ovládacích kabelů. Světelný park, který se běžně používá na hudebních podiích, čítal více než 102 inteligentních světel. 207 proudnicemi proteklo více než 3 miliony litrů vody.

V rámci slavnostního dopoledne v Senátu byl poprvé promítnut také dokument České televize o této velkolepé akci, který ji mapuje jak během půlročních příprav, tak v době vlastního provedení. Hasičům za realizaci fontány a nevšední příspěvek k oslavám sta let samostatného československého státu poděkoval kromě předsedy Senátu Milana Štěcha také, v zastoupení generálního ředitele HZS ČR, jeho náměstek plk. František Vavera a hlavní propagátor Hasičské fontány senátor Jiří Vosecký.

Všichni se jednomyslně shodli na tom, že přípravy byly sice velmi náročné a místy i bolestné, ale výsledek byl naprosto velkolepý a obyvatelé i návštěvníci Prahy si ho budou dlouho pamatovat.

Fotogalerie:
http://www.hzscr.cz/fotogalerie/slavnostni-podekovani-senatu-za-realizaci-hasicske-fontany.aspx
https://www.senat.cz/cinnost/galerie.php?aid=23111


Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Videa z akce Hasičská fontána Praha 2018:
https://youtu.be/ggw_nD3LX-k
https://youtu.be/ye81X58RCYk

Informace k akci Hasičská fontána Praha 2018:
http://www.hzscr.cz/clanek/web-informacni-servis-zpravodajstvi-2018-unor-hasicska-fontana-praha-2018.aspx
http://www.hzscr.cz/clanek/hasicska-fontana-praha-2018-nejvetsi-vodni-svetelna-show-jakou-kdy-praha-zazila.aspx

vytisknout  e-mailem