HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování příslušníkům a zaměstnancům HZS Ústeckého kraje za vysoké pracovní nasazení v náročné situaci

Vážené příslušnice, příslušníci, zaměstnankyně a zaměstnanci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, 

je toho hodně, co jsme museli zvládnout v této mimořádné situaci, která nemá v naší novodobé historii obdoby. Na území České republiky byl z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označovaného jako SARS CoV-2) vyhlášen nouzový stav. Pandemie koronaviru nás postavila před nové úkoly, ale také dosti zásadně změnila styl naší práce.
Příslušníci výjezdových jednotek zajišťovali kontroly na hranicích, během 7 dnů změřili teplotu 25 653 lidem přijíždějícím ze zahraničí. Vybudovali zázemí pro odběry na testy nákazy v areálech všech nemocnic Krajské zdravotní, a.s. Převezli stovky českých turistů evakuačním autobusem z letišť v Německu. Starají se o výdej desinfekce ze skladu Centra humanitární pomoci Ústeckého kraje v České Kamenici. A v tomto výčtu by se dalo pokračovat.
Příslušníci směn Krajského operačního střediska museli krom běžného nasazení zvládnout počáteční obrovský nápor na linky tísňového volání. Do konce března odbavili 1 653 hovorů týkajících se jen koronaviru.
Příslušníci a zaměstnanci zařazení na denní směně každý den zvládají množství nových úkolů, které před nás boj s pandemií staví.
To všechno zvládáme za podmínek, kdy jsme my sami ohroženi a musíme se před nákazou chránit. Zasahujeme a pracujeme v ochranných prostředcích, už jen několikahodinová práce v respirátoru či roušce je vyčerpávající, přísně dbáme na hygienu, desinfekci. Museli jsme si rychle a za pochodu zvyknout na nový režim naší náročné práce. Nejdůležitější však je, že  všechno bezchybně zvládáme tak, abychom 24 hodin denně, 365 dní v roce chránili životy, zdraví a majetek našich spoluobčanů.
Chtěl bych Vám všem touto cestou poděkovat za Vaše vysoké pracovní nasazení a za Vaši obětavou práci při zajišťování činností hasičského záchranného sboru v této nelehké době. Děkuji vám za řádný a disciplinovaný přístup při dodržování bezpečnostních opatření, nařízení a rozkazů. Svým chováním jste příkladem pro všechny spoluobčany Ústeckého kraje a České republiky.
Věřím, že tuto mimořádnou situaci společně zvládneme.

plk. Ing. Roman Vyskočil
ředitel HZS Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem