HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Poděkování hasičům za zásah při požáru hotelu Vista

Dnes se v Evropském domě v Králíkách uskutečnilo setkání, které bylo věnováno všem hasičům, kteří zasahovali u rozsáhlého požáru čtyřpatrového hotelu Vista v Dolní Moravě. Připomeňme, že k požáru došlo 30. března v ranních hodinách.
Na místě zasahovalo celkem 9 hasičských jednotek - JSDHO Králíky, JSDHO Červená Voda, JSDHO Mladkov, JSDHO Dolní Morava, JSDHO Lichkov, JSDHO Hanušovice (Olomoucký kraj), HZS Králíky, HZS Žamberk, HZS Ústí nad Orlicí.
Dnešního poděkování se účastnili starostové obcí, zástupci a velitelé všech zasahujících jednotek i velitel zásahu Mgr. Karel Hlava. Během setkání jednotek byl promítnut krátký film, který zachycoval důležité okamžiky celého zásahu.
         Setkání se zúčastnili starostka města Králíky Jana Ponocná a plk. Ing. Miroslav Kvasnička, ředitel HZS Pardubického kraje, kteří se ve svém projevu shodli, že je velmi důležité i v této těžké ekonomické době podporovat dobrovolné jednotky, protože jejich pomoc je velmi důležitá a nepostradatelná.
         Této akce se dále účastnili plk. Ing. Ivo Oprchalský, ředitel odboru IZS a služeb, ředitel HZS Pardubického kraje územního odboru Ústí nad Orlicí plk. Ing. Roman Studený, Josef Bidmon, předseda krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a také paní Petra Faltysová, předsedkyně okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pro okres Ústí nad Orlicí. Generální ředitel hotelu Vista Ing. Martin Kocourek též poděkoval hasičům za zásah a uvedl, že škoda, kterou plameny způsobily, byla vyčíslena na 76 milionů korun a nyní se intenzivně pracuje na tom, aby byl hotel otevřen již 1. 8. 2012.
 
 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem