HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počet výjezdů jihočeských hasičů se blíží k sedmi stovkám

Přinášíme další aktualizaci počtu výjezdů, které evidujeme v souvislosti s odklízením následků orkánu Sabine. 

Situace k 14. hodině:

Českobudějovicko: celkem 167 událostí, většinou přibyly další popadané stromy, kromě toho hasiči odstraňovali uvolněné plechy na střeše v Českých Budějovicích v oblasti Voříškův Dvůr, ve sportovním areálu SKP Policie ČR na Jiráskově nábřeží, na střeše domu v Branišovské ulici a ve Vrbenské ulici. Na sídlišti Máj v Českých Budějovicích zajišťovali na střeše domu v ulici M. Horákové uvolněnou stříšku balkónu. V obci Olešnice, části obce Buková spadlý strom poškodil střechu rodinného domu.

Českokrumlovsko: celkem 124 událostí,  z toho kromě popadaných stromů na komunikace hasiči zajišťovali v Českém Krumlově - Domoradicích utržené dveře na střeše panelového domu a plech visící ze střechy, další plech na střeše jistili hasiči na bytovce ve Chvalšinách a také na střeše mateřské školy v Dolním Dvořišti. V Lipně nad Vltavou a v Novém Spolí stromy spadly na rodinné domy.

Jindřichohradecko: celkem 110 událostí, většinou jde o stromy, uvolněné střechy jsme zajišťovali ve Slavonicích, Českých Velenicích a Dukelské ulici v Třeboni.

Písecko: celkem 48 událostí, kromě popadaných stromů hasiči sundavali větrem uvolněnou ocelovou lávku vedoucí na domě v Budějovické ulici v Písku ke komínu, zajišťovali měděné lemování střechy v Rokycanově ulici v Písku a uvolněné plechy na činžovním domě v Kollárově ulici v Písku.

Prachaticko: celkem 84 událostí, nové události jsou všechno spadané stromy na silnici.

Strakonicko: celkem 91 událostí, z toho jednotky zajišťovaly uvolnený poutač v Písecké ulici ve Strakonicích, uvolněné plechy na střeše domu v Miloňovicích, v Heydukově a Bezděkovské ulici ve Strakonicích, Šumavské ulici ve Vodňanech a v Dražejově.

Táborsko: 58 událostí, kromě popadaných stromů řešíme uvolněné střechy v Táboře v ulicích Mládeže, Soběslavské a v Raděticích, v Táboře v Trocnovské ulici byl ohlášen pád stromu na bytovku.

Počet událostí se ale každou chvíli mění a stále narůstá. Na operačním středisku je řada událostí ještě v tzv. "zásobníku". Jedná se o události, které nejsou v tuto chvíli úplně aktutní, nehrozí u nich bezprostřední nebezpečí a operační důstojníci je proto odkládají na pozdější dobu.

Další aktualizace bude následovat.

vytisknout  e-mailem