HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Počasí komplikuje především situaci na silnicích

Průběžně aktualizováno. 

8. 1. 2019 poslední aktualizace 15:30
Hasiči mají od rána v Královéhradeckém kraji napilno. Sníh komplikuje především situaci na silnicích.
Jen od 5. hodiny ranní zasahovaly jednotky požární ochrany už u více než 35 událostí, z nichž jsou asi polovina dopravní nehody a dále se jedná především o technickou pomoc. Při dopravních nehodách vyprošťovaly jednotky nejčastěji havarovaná vozidla z příkopů, ale v jednom případě museli hasiči použít také jeřáb na vytažení vozidla z potoka. Nejvíc práce mají prozatím jednotky na Rychnovsku a Trutnovsku. V několika případech museli také hasiči odstraňovat spadlé stromy z komunikací.

Informace budou průběžně aktualizovány:

Libáň – dopravní nehoda – 14:15
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Libáně byli vysláni k dopravní nehodě tří osobních automobilů. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči místo události zajistili a provedli opatření proti vzniku požáru.

Vrchlabí – technická pomoc – 13:06
V Horské ulici spadl strom na budovu školy, o kterou zůstal opřený. Nikdo nebyl při události zraněn. Profesionální jednotka hasičů z Vrchlabí strom pokácela a odklidila.

Úhlejov – technická pomoc – 13:00
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Hořice)

Rudník – technická pomoc – 12:51
Odstranění stromu hrozícího pádem na komunikaci. (JSDH Rudník-Arnultovice)

Dolní Olešnice – dopravní nehoda – 11:58
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolná jednotka z Hostinného vyprošťovali kamion, který  sjížděl mimo komunikaci. Jednotky musely vůz nejprve zajistit pomocí ocelového lana a po odpojení blízkých drátů veřejného osvětlení byl kamion odbornou firmou vyproštěn. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena.

Vrchlabí – technická pomoc – 11:35
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Vrchlabí)

Hostinné – dopravní nehoda – 09:37
Na silničním úseku v katastru Hostinného havaroval osobní vůz do příkopu. S vyproštěním zpět na komunikaci mu pomohli místní dobrovolní hasiči a profesionální jednotka z Vrchlabí. Nikdo nebyl při události zraněn.

Nový Hrádek – dopravní nehoda – 09:22
K dalšímu uvízlému autobusu vyjížděli tentokrát profesionální hasiči z Dobrušky. Autobus, který mířil s dětmi na hory, zapadl v katastru Nového Hrádku nedaleko části Rzy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vozidlo sjelo mimo komunikaci bočními koly. Hasiči uvolnili autobus za pomoci traktoru bez jakéhokoliv poškození a mohl pokračovat dále v jízdě.

Zdelov – dopravní nehoda – 09:21
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Borohrádku zasahovali u dopravní nehody autobusu, který sjel lehce mimo komunikaci. Nehrozilo sice jeho převrácení, ale autobus bylo nutné vytáhnout zpět na komunikaci pomocí vyprošťovacího automobilu.

Červený Kostelec (Olešnice) – technická pomoc – 09:19
Odstranění větví z komunikace. (HZS Náchod, JSDH Červený Kostelec)

Rudník – technická pomoc – 08:03
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Vrchlabí, JSDH Hostinné)

Pecka – technická pomoc – 08:00
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Nová Paka)

Trutnov – dopravní nehoda – 07:36
Ve Skřivánčí ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova u dopravní nehody bez zranění osob. Vůz zde narazil do plotu. Hasiči havarovaný automobil zabezpečili proti vzniku požáru, k úniku provozních náplní nedošlo.

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 07:24
Profesionální jednotce z centrální stanice byl vyhlášen poplach znovu, tentokrát kvůli dopravní nehodě osobního automobilu, který havaroval na úseku mezi Vysokou n. L. a Hradcem Králové. Vůz sjel do potoka v příkopu, nikomu se při nehodě nic nestalo. Hasiči usměrňovali v místě nehody dopravu a následně pomohli s vyproštěním vozidla a umístěním na odtah. Během vyprošťování vozu musela být komunikace uzavřena.

Přepychy – dopravní nehoda – 07:16
Nedaleko od předchozí nehody vyprošťovali z příkopu dobrušští profesionální hasiči další dodávku.

Hradec Králové – dopravní nehoda – 06:32
V hradecké části Svinary došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Na místě zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice. Havarovaná vozidla zabezpečili proti vzniku požáru a zajistili likvidaci uniklých provozních kapalin.

Přepychy – dopravní nehoda – 06:24
Profesionální hasiči z Dobrušky vyprošťovali havarovanou dodávku, která sjela do příkopu a převrátila se na bok.

Bělá u Pecky – technická pomoc - 06:01
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Nová Paka)

Batňovice – dopravní nehoda – 05:45
Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Úpice zasahovali u dopravní nehody osobního vozu. Ten se dostal mimo komunikaci a sjel na kolech do potoka. Při nehodě nebyl nikdo zraněn ani nedošlo k úniku provozních kapalin do okolního prostředí. Hasiči vytáhli havarovaný automobil z potoka pomocí jeřábu.

Choteč – dopravní nehoda – 05:26
K dalšímu vozidlu převrácenému na střechu vyjížděli profesionální hasiči z Jičína. I zde skončilo auto v příkopu na střeše. Osoba tentokrát vyvázla bez zranění. Hasiči vůz zabezpečili a následně jej vyprostili zpět na komunikaci.

Rudník – technická pomoc – 05:11
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Vrchlabí)

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 05:10
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou zasahovali v katastru části Lipovka u dopravní nehody osobního vozidla se zraněním jedné osoby. Automobil vyjel ze silnice, převrátil se na střechu a ještě stihl narazit do stromu. Hasiči po svém příjezdu zabezpečili vůz proti vzniku požáru a odpojili akumulátor. O zraněnou osobu se postarali záchranáři. Doprava byla v místě nehody řízena kyvadlově.
 

Odkazy do noveho okna

DN Choteč

DN Choteč 

Detailní náhled

DN Lipovka (2)

DN Lipovka (2) 

Detailní náhled

DN Lipovka (3)

DN Lipovka (3) 

Detailní náhled

DN Svinary (1)

DN Svinary (1) 

Detailní náhled

DN Svinary (2)

DN Svinary (2) 

Detailní náhled

DN Vysoká n. L.  (1)

DN Vysoká n. L. (1) 

Detailní náhled

DN Vysoká n. L.  (2)

DN Vysoká n. L. (2) 

Detailní náhled

TP Pecka

TP Pecka 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem