HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po čelním střetu dvou vozidel nedaleko Slaného vyprošťovali hasiči oba řidiče

Informaci o vážné dopravní nehodě na silnici mezi Slaným a Řevničovem v okrese Kladno přijala tísňová linka středočeských hasičů ve čtvrtek 30. července pár minut před půl jedenáctou dopoledne. 

Už podle prvotních zpráv bylo zřejmé, že půjde o zásah s vyproštěním. Proto Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události na silnici číslo 16 v úseku mezi obcemi Tuřany a Hvězda vyslalo profesionální jednotky ze stanic Slaný a Stochov, které na místo vyjely s cisternovými automobily.

Po příjezdu první jednotky bylo potvrzeno, že se čelně srazila dvě osobní vozidla a v každém z nich se nachází zaklíněný řidič. Hasiči ihned zahájili záchranné práce za použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů. Vzhledem k předpokladu vážného zranění přivolala zdravotnická záchranná služba také vrtulník, který přistál na poli vedle silnice. Po vyproštění a úspěšné resuscitaci prvního řidiče transportoval pacienta s těžkým poraněním do jedné z pražských nemocnic. Druhý účastník nehody byl převezen k dalšímu ošetření pozemní cestou sanitním vozem.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a pomáhali při ošetřování. Na závěrečný úklid komunikace bylo přivoláno vozidlo Správy a údržby silnic. Po dobu zásahu a vyšetřování byla komunikace zcela uzavřena a policejní hlídky odkláněly dopravu po vedlejších silnicích přes okolní obce.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem